Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση Nikkei 2,1% λόγω Citigroup

Τις μεγαλύτερες απώλειες δύο μηνών υπέστησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, υπό την πίεση των τραπεζών όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group, καθώς η Citigroup αναβίωσε τις ανησυχίες ότι οι ζημίες από τα αμερικανικά επισφαλή δάνεια θα μειώσουν τα εταιρικά κέρδη. Σημαντικές πιέσεις υπέστησαν και οι εξαγωγείς.

Τις μεγαλύτερες απώλειες δύο μηνών υπέστησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, υπό την πίεση των τραπεζών όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group, καθώς η Citigroup αναβίωσε τις ανησυχίες ότι οι ζημίες από τα αμερικανικά επισφαλή δάνεια θα μειώσουν τα εταιρικά κέρδη.

Σημαντικές πιέσεις υπέστησαν και οι εξαγωγείς μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης αύξησης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

”Το ενδεχόμενο σημαντικής επιβράδυνσης στην ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη επηρεάζει τους πάντες,” δηλώνουν αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 2,3% και ο Nikkei στο Τόκιο 2,1%.

Ολες οι ασιατικές αγορές διολίσθησαν, πλην της Ινδονησάς, του Πακιστάν και της Σρι Λάνκα. Το χρηματιστήριο των Φιλιππίνων παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, στη Νέα Υόρκη, οι δείκτες Standard & Poor’s και Dow Jones διολίσθησαν 2,6%, σβήνοντας χρηματιστηριακή αξία 369 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v