Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Φήμες για... χειραγώγηση ζημιών

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεσή της σε χρεόγραφα της αγοράς στεγαστικής πίστης, η Merrill Lynch & Co. δρομολογεί συμφωνίες με hedge funds προκειμένου να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση των τεράστιων ζημιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ”Wall Street Journal”.

Merrill Lynch: Φήμες για... χειραγώγηση ζημιών
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεσή της σε χρεόγραφα της αγοράς στεγαστικής πίστης, η Merrill Lynch & Co. δρομολογεί συμφωνίες με hedge funds προκειμένου να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση των τεράστιων ζημιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ”Wall Street Journal”, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Τις εν λόγω συμφωνίες θα θέσει στο μικροσκόπιο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς SEC, η οποία ερευνά για το πώς ο οίκος αποτιμά τα στεγαστικά του χρεόγραφα και το πώς δημοσιοποιεί τις θέσεις του στους επενδυτές, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας.

Μια συμφωνία που συζητάται αφορά ένα hedge fund το οποίο αγόρασε 1 δισ. δολάρια σε εμπορικά χρεόγραφα που εξέδωσε βραχίονας της Merrill Lynch και περιέχει στεγαστικές πιστώσεις.

Το hedge fund είχε το δικαίωμα να πουλήσει πίσω τα χρεόγραφα στη Merrill Lynch ύστερα από έναν χρόνο σε εγγυημένη ελάχιστη τιμή. Η Merrill Lynch κινδύνευε να διαγραφεί η αξία του βραχίονα που δεν μπόρεσε να πουλήσει τα χρεόγραφα σε άλλους επενδυτές και υπέστη ζημία, ενώ με τη συμφωνία με το hedge fund καθυστέρησε τη διαγραφή για έναν χρόνο.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές της εβδομάδας ένας επενδυτές κατέθεσε προσφυγή κατά της εταιρίας, με την κατηγορία ότι η Merrill Lynch χρησιμοποίησε εσφαλμένες αναφορές και παραπληροφόρηση όσον αφορά στο άνοιγμά της σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις στα στεγαστικά δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v