Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υποβάθμιση από Merrill Lynch λόγω subprime

Επιπλέον διαγραφές ζημιών ύψους 8 δισ. δολαρίων υπολογίζει η Merrill Lynch ότι θα αναγκαστεί να ανακοινώσει η UBS και ως εκ τούτου προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης για την ελβετική τράπεζα σε ”neutral” έναντι ”buy” που ήταν προηγουμένως. Οι επιπλέον διαγραφές αποδίδονται στην ιδιαίτερα υψηλή έκθεση της UBS στην αγορά subprime αλλά και σε ”σύνθετα” επενδυτικά προϊόντα.

UBS: Υποβάθμιση από Merrill Lynch λόγω subprime
Επιπλέον διαγραφές ζημιών ύψους 8 δισ. δολαρίων υπολογίζει η Merrill Lynch ότι θα αναγκαστεί να ανακοινώσει η UBS και ως εκ τούτου προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης για την ελβετική τράπεζα σε ”neutral” έναντι ”buy” που ήταν προηγουμένως.

Οι επιπλέον διαγραφές αποδίδονται στην ιδιαίτερα υψηλή έκθεση της UBS στην αγορά subprime αλλά και σε ”σύνθετα” επενδυτικά προϊόντα.

”H UBS σαφέστατα ”αφήνει ανοιχτή την πόρτα” για περαιτέρω διαγραφές ζημιών, λόγω της έκθεσής της στην αγορά subprime”, υπογραμμίζουν σε report τους οι αναλυτές της Merrill Lynch, κ. Derek de Vries, Stuart Graham και Britta Schmidt.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η UBS θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επιπλέον διαγραφές ζημιών ύψους οκτώ δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της UBS είχε απώλειες 4,4% στην αγορά της Ζυρίχης, ενώ έχει υποχωρήσει 21% σε 12μηνη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v