Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο ανά τον πλανήτη, μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι οι ζημίες από την αγορά στεγαστικών πιστώσεων θα ανέλθουν στα 11 δισ. δολάρια. Βύθιση 3% στο Χονγκ Κονγκ, καθώς αναστέλεται η απελευθέρωση των αγορών μετοχών από Κινέζους επενδυτές.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο ανά τον πλανήτη, μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι οι ζημίες από την αγορά στεγαστικών πιστώσεων θα ανέλθουν στα 11 δισ. δολάρια.

Στις ασιατικές συναλλαγές, η μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial υποχώρησε επί τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ η National Australia υπέστη τις μεγαλύτερες πιέσεις επτά εβδομάδων.

Η China Mobile υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στο Χονγκ Κονγκ, την αγορά που εμφάνισε την ισχυρότερη πτώση μεταξύ των ασιατικών αγορών, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού της Κίνας ότι αναβάλλεται το σχέδιο να επιτραπεί στους Κινέζους πολίτες να επενδύουν απευθείας στο Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng καταβυθίστηκε 3%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,5% με την μεγαλύτερη πτώση στον τραπεζικό κλάδο. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 1,5%. Μόνο τα χρηματιστήρια της Ταϊβάν και των Φιλιππίνων έκλεισαν με άνοδο στην ασιατική περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v