Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αττικής Μικτό: Μια μέση οδός στις επενδύσεις!

Αττικής Μικτό: Μια μέση οδός στις επενδύσεις!

Τα Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια Εσωτερικού, όπως το Αττικής Μικτό Εσωτερικού, προσφέρονται για τους οπαδούς της ”μέσης οδού”, που επιδιώκουν αποδόσεις ανώτερες από αυτές των τραπεζικών καταθέσεων , αλλά διστάζουν να αναλάβουν υψηλό κίνδυνο.

Πού επενδύει η Global ΑΕΕΧ

Πού επενδύει η Global ΑΕΕΧ

Προτίμηση στις αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και του Λονδίνου δείχνει η Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης, ενώ την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των ελληνικών μετοχών έχει στον τίτλο της Εθνικής και του ΟΤΕ. Δείτε τον πίνακα επενδύσεων με τις τοποθετήσεις της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΕΘΕ: Οδηγίες και... ευκαιρίες για νέους επενδυτές

ΕΘΕ: Οδηγίες και... ευκαιρίες για νέους επενδυτές

Τα πλεονεκτήματα των λεγόμενων ”συλλογικών επενδύσεων” περιγράφει η ειδική έκδοση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Οδηγίες, πληροφορίες για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους, αλλά και συμβουλές προς νέους επενδυτές.

ΕΕΧ: Μείωση ενεργητικού τον Δεκέμβριο

ΕΕΧ: Μείωση ενεργητικού τον Δεκέμβριο

Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 8 Εισηγμένων στο Χ.Α. Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου στα 385 εκατ. ευρώ έναντι 411 εκατ. ευρώ του Νοεμβρίου. Η μείωση του συνολικού ενεργητικού του κλάδου κατά 26 εκατ. ευρώ οφείλεται στην απορρόφηση της ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Οι ”πρωταθλητές” των Αμοιβαίων!

Οι ”πρωταθλητές” των Αμοιβαίων!

Ο τολμών νικά. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα για το 2007, τουλάχιστον για όσους επέλεξαν μέσα στο 2006 επενδύσεις που συνδύαζαν μεγαλύτερο κίνδυνο και υψηλότερες προσδοκώμενες αποδόσεις. Και όλα αυτά μέσα από τη συστηματική και επαγγελματική διαχείριση που προσφέρουν τα αμοιβαία κεφάλαια και οι εταιρείες επενδύσεων.

Νέα Α/Κ και unit linked για κέρδη και στην πτώση!

Προϊόντα που εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις των αγορών για να εξασφαλίσουν κέρδη ακόμη και σε περίπτωση πτώσης ”λανσάρονται” και στη χώρα μας μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων και unit linked ασφαλιστικών προϊόντων. Την αρχή έκαναν η Εθνική, μέσω δύο νέων Αμοιβαίων, και η Interamerican.

Μετοχικά Α/Κ: Υπεραπέδωσαν κατά 6,6% του Γ.Δ.

Αύξηση ενεργητικού κατά 0,29% παρουσίασε το συνολικό ενεργητικό της αγοράς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου. Σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά το έτος 2006 είναι οι εξαιρετικές αποδόσεις που παρουσίασαν τα Μετοχικά Α/Κ Εσωτερικού τα οποία υπεραπέδωσαν κατά 6,6% του Γενικού Δείκτη.

Alpha A/Κ Εξωτερικού: Προσδοκώντας αλλαγή τάσης

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για υποχώρηση των επιτοκίων του δολαρίου αλλά και μια ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνουν ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που φαίνεται να ευνοεί το A/K Alpha Δολαρίου Ομολογιακό Εξωτερικού, του οποίου η αθροιστική απόδοση ήταν πτωτική κατά την τελευταία πενταετία.

Σοφοκλέους: Τα 16 ”φαβορί” για το 2007

Οι 16 πολλά υποσχόμενες για το νέο έτος μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και οι τέσσερις κλάδοι - έκπληξη με υψηλότερο κίνδυνο αλλά και μεγαλύτερα προσδοκώμενα οφέλη. Δείτε τις τρεις μετοχές με την υψηλότερη προσδοκώμενη απόδοση όπως επίσης και τους τίτλους με τις περισσότερες συστάσεις.

Με Αμοιβαία στην ελληνική ”Νέα Οικονομία”

Με δεδομένο ότι η πληροφορική και η τεχνολογία αποτελούν πλέον τους ακρογωνιαίους λίθους για την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας, πολλοί υποστηρίζουν ότι τοποθετούμενοι σε μετοχές των συγκεκριμένων κλάδων θα μπορούσαν να προσδοκούν αποδόσεις αρκετά υψηλότερες από τον μέσο όρο του ΧΑ. Στα Α/Κ της κατηγορίας συγκαταλέγεται το Α/Κ Δήλος Πληροφορικής & Τεχνολογίας (Hi-Tech) Μετοχικό Εσωτερικού.

Τι θα τρέξει το 2007!

Eurocorp: Βλέπει απόδοση 10% για ΧΑ το 2007

Οι συντελεστές Beta για τις μετοχές του FT-20

P&K: Διψήφια άνοδο βλέπει για Σοφοκλέους στο 2007

HSBC: Στις 4.800 μονάδες βλέπει το Χ.Α. το 2007

Στο ΧΑΚ μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Alpha Fin.: Τρία σενάρια για Σοφοκλέους το 2007

Σοφοκλέους: Τα 15 ”καυτά” stories!

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Στις 5.000 βλέπει το Γ.Δ. το 2007

Με Α/Κ στον χρηματοπιστωτικό τομέα

v