Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού επενδύει η Global ΑΕΕΧ

Προτίμηση στις αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και του Λονδίνου δείχνει η Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης, ενώ την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των ελληνικών μετοχών έχει στον τίτλο της Εθνικής και του ΟΤΕ. Δείτε τον πίνακα επενδύσεων με τις τοποθετήσεις της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πού επενδύει η Global ΑΕΕΧ
Προτίμηση στις αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και του Λονδίνου δείχνει η Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης AEEX, ενώ την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των ελληνικών μετοχών έχει στον τίτλο της Εθνικής, της Intralot και του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τον πίνακα επενδύσεων της Global AEEX με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2006 η συνολική αξία κτήσεως μετοχών στο Χρηματιστήριο της Τουρκίας ανέρχεται στα 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο Χρηματιστήριο της Αιγύπτου η συνολική αξία κτήσεως τίτλων κυμαίνεται στα 7,37 εκατ. ευρώ.

Την υψηλότερη έκθεση στο τουρκικό χρηματιστήριο έχει στις εισηγμένες Sabanci (εταιρία holding), Τurkcell (τηλεπικοινωνίες) και IS Bankasi (τράπεζα). Αντίστοιχα τη μεγαλύτερη έκθεση στο αιγυπτιακό χρηματιστήριο έχει στις τηλεπικοινωνιακές Mobinil και Telecom Egypt αλλά και στην επενδυτική τράπεζα EFG-Hermes.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τοποθετείται σε μετοχές εταιριών όπως η εταιρία τηλεπικοινωνιών Orascom, η Lukoil αλλά και η μεταλλουργική Severstal.

Παράλληλα έχει αγοράσει τίτλους αξίας (κτήσεως) 4,7 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας αλλά και 3,3 εκατ. ευρώ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στη Σοφοκλέους επενδύει κατά κύριο λόγο στην Εθνική, στην Intralot, στον ΟΤΕ αλλά και στη μετοχή του Τιτάνα, της Intracom και του Μυτιληναίου.

Συνολικά οι επενδύσεις εξωτερικού (συνολική αξία κτήσεως) προσεγγίζουν τα 55,9 εκατ. ευρώ, έναντι 17,87 εκατ. ευρώ για τις επενδύσεις του εσωτερικού.

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου της Global AEEX διαμορφώθηκε στο 9,56% το 2006, έναντι 36,67% το 2005 και 16,17% το 2004, ενώ το discount (29/12/06) διαμορφώθηκε στο 24,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v