Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Βλέπει απόδοση 10% για ΧΑ το 2007

Την αισιοδοξία της για την αγορά το 2007, η οποία εκτιμά ότι θα εμφανίσει συνολικές αποδόσεις της τάξης του 10%, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο ”Can we make it 5 in a row?” η Eurocorp. Αυξάνει τιμή στόχο για Attica Group, Frigoglass, Jumbo, OTE, Τιτάν, μειώνει για ΕΛΠΕ, Σαράντη.

Eurocorp: Βλέπει απόδοση 10% για ΧΑ το 2007
Την αισιοδοξία της για την αγορά το 2007, η οποία εκτιμά ότι θα εμφανίσει συνολικές αποδόσεις της τάξης του 10%, επισημαίνει σε έκθεσή της με τίτλο ”Can we make it 5 in a row?” η Eurocorp, με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου, θεωρώντας οποιαδήποτε αδυναμία ως αγοραστική ευκαιρία.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι αποτιμήσεις, τα μακροοικονομικά μεγέθη και η ρευστότητα θα στηρίξουν την ελληνική χρηματαγορά.

Επισημαίνει δε ότι η θετική εκτίμησή της για την εγχώρια αγορά το 2007 στηρίζεται στην πρόβλεψη για ρυθμό ανόδου των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 25% (υψηλότερα για έναν ακόμη χρόνο έναντι των ευρωπαϊκών αγορών) και P/E με πολλαπλασιαστή 15, ο συνδυασμός των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμό του παραδοσιακού premium με το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική αγορά έναντι των άλλων ευρωπαϊκών.

Επιπλέον, σημειώνει ότι οι μετοχές παγκοσμίως θα συνεχίσουν να είναι πιο ελκυστικές σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες επενδύσεων, όπως είναι τα ομόλογα.

Τα top picks της χρηματιστηριακής αποτελούν οι Attica Group, Frigoglass, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, ΑΒΑΞ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Σαράντης και Τιτάνας.

Αναφορικά με την Attica Group, η χρηματιστηριακή προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 4,4 ευρώ από 3,8 ευρώ προηγουμένως, λόγω της καλής παρουσίας της εταιρίας στην εγχώρια αγορά αλλά και την βελτίωση της ρευστότητάς της.

Η νέα τιμή υποδηλώνει προοπτικές ανόδου σχεδόν 15% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, που σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου αλλά και την σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, υποδηλώνουν σύσταση ”add”, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

Για την Frigoglass, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη δυνατότητα της εταιρίας να βελτιώνει τα περιθώρια κέρδους παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις που υφίσταται από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. Μετά δε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου προχώρησε στην αναβάθμιση των προβλέψεών της για το σύνολο του 2006, οι οποίες πλέον κάνουν λόγο για άνοδο 30%, 33% και 45,6% αντίστοιχα για τον κύκλο εργασιών, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη.

Επιπλέον, προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου στα 18,20 ευρώ από 17,3 ευρώ προηγουμένως, η οποία υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, διατηρώντας τη σύσταση ”add”.

Όσον αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η αδυναμία του δολαρίου επιβαρύνει τα κέρδη της εταιρίας και ως εκ τούτου προχωρά σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στις χρήσεις του 2007 και 2008 κατά 7% και 3% αντίστοιχα.

Επίσης, μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή των ΕΛΠΕ στα 12 ευρώ από 13 ευρώ ανά μετοχή, αλλά διατηρεί τη σύσταση ”buy” καθώς η τιμή στόχος υποδηλώνει σημαντικές προοπτικές ανόδου σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Για την Ελληνική Τεχνοδομική, η Eurocorp επισημαίνει ότι παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές της, λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου που διαθέτει, τις προοπτικές που προκύπτουν από τις ενεργειακές και περιβαλλοντικές της δραστηριότητες, αλλά και την αναμενόμενη υπογραφή ενός ακόμη μεγάλου έργου.

Από την άλλη μεριά, λόγω της αβεβαιότητας στην υλοποίηση νέων δημόσιων έργων, των θεσμικών αδυναμιών στην ενεργειακή αγορά και την ανεπιτυχή επέκταση της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο στα 9 ευρώ. Δεδομένου όμως ότι η εταιρία διαπραγματεύεται με discount 8,2% έναντι της τιμής στόχου θέτει σύσταση ”add”.

Αναφορικά με την J&P ΑΒΑΞ, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι έχει παρουσιάζει προοπτικές ανόδου μακροπρόθεσμα λόγω της ικανότητας να αναλαμβάνει έργα στη Μέση Ανατολή με τη στήριξη της J&P Overseas, την αύξηση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων της και της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της.

Αναμένει μάλιστα ότι η εταιρία θα εμφανίσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 14%, 17% και 23% στον κύκλο εργασιών, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη αντίστοιχα, στην περίοδο 2006-2010. Με βάση όμως την τρέχουσα εικόνα της εταιρίας διατηρεί την τιμή στόχο στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή, που υποδηλώνει περιθώρια ανόδου της τάξης του 8% και επαναλαμβάνει τη σύσταση ”add”.

Η χρηματιστηριακή παραμένει θετική όσον αφορά την Jumbo, λόγω της ηγετικής θέσης που κατέχει στην εγχώρια αγορά αλλά και τις κινήσεις για διεύρυνση της παρουσίας της τόσο στην Αττική όσο και στην αγορά των Βαλκανίων.

Λόγω της σημαντικής ανόδου της μετοχής (+30%) τους τελευταίους τρεις μήνες, προχωράει σε αύξηση της τιμής στόχου στα 16,70 ευρώ ανά μετοχή, που υποδηλώνει προοπτικές ανόδου της τάξης του 4,5%, ενώ επαναλαμβάνει τη σύσταση ”add”.

Για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η χρηματιστηριακή ”βλέπει” περαιτέρω προοπτικές ανόδου, λόγω της ενίσχυσης της παρουσίας της στην αγορά δανείων, της αυξημένης συμβολής των δραστηριοτήτων από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την μεγαλύτερη της αναμενόμενης βελτίωση σε επίπεδο περιορισμού του κόστους λειτουργίας της.

Σημειώνει επίσης, ότι θεωρεί δίκαιη την τιμή στόχο των 40 ευρώ, ενώ διατηρεί και τη σύσταση ”buy”.

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα 24,60 ευρώ από 20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”add”, προκειμένου να συμπεριλάβει την υψηλότερη της αναμενόμενης κερδοφορία από την αγορά σταθερής τηλεφωνίας, την πώληση της Armentel, την νέα αποτίμηση για τη συμμετοχή στην Telecom Serbia, αλλά και την απόκτηση της Γερμανός.

Επιπλέον, εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Οργανισμού για το σύνολο του 2006 θα ανέλθουν στα 5,9 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 1,16 ευρώ. Τέλος, αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2007-2008 κατά 13%-14%.

Για τον Σαράντη η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή μείωση της τιμής στόχου στα 9,9 ευρώ ανά μετοχή από 10,2 ευρώ προηγουμένως, καθώς εμφανίζεται περισσότερο επιφυλακτική όσον αφορά την απόδοση των αναπτυσσόμενων αγορών.

Ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση ”buy” καθώς επισημαίνει ότι η τιμή στόχος υποδηλώνει προοπτικές ανόδου της μετοχής κατά 21,6% αλλά και ότι η εταιρία διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της.

Τέλος, σε ότι αφορά την Τιτάν, η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασής της σε ”add” από ”hold”, λόγω των προοπτικών που δημιουργεί η επέκταση στις ταχέα αναδυόμενες αγορές της Τουρκίας και της Αλβανίας, αλλά και τα σχέδια ενίσχυσης της παρουσίας της στην Αμερική.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή μείωσε ελαφρώς την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας στα 44,4 ευρώ από 45 ευρώ προηγουμένως, που υποδηλώνει προοπτικές ανόδου 6%, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v