Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στις 4.800 μονάδες βλέπει το Χ.Α. το 2007

Στις 4.800 μονάδες με περιθώριο ανόδου 15% ”βλέπει” τη Σοφοκλέους το 2007 η HSBC στην ανάλυσή της (21/12) με τίτλο ”Greek equities: 2007 strategy” στην οποία ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές: Εθνική, Alpha, ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, ΓΕΚ, Fourlis.

HSBC: Στις 4.800 μονάδες βλέπει το Χ.Α. το 2007
Στις 4.800 μονάδες με περιθώριο ανόδου 15% ”βλέπει” τη Σοφοκλέους το 2007 η HSBC στην ανάλυση (21/12) με τίτλο ”Greek equities: 2007 strategy” στην οποία ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές: Εθνική, Alpha, ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, ΓΕΚ, Fourlis.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ελληνικές μετοχές δεν είναι ακριβές, προβλέπει ότι οι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν, ενώ διευκρινίζει ότι η τιμή των 4.800 μονάδων για τον Γ.Δ. περιλαμβάνει και τα μερίσματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή 2007 των μετοχών που καλύπτει η HSBC (universe) θα τρέξουν με ρυθμό 29% έναντι 8% των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η HSBC, η συνεισφορά των κερδών από τις επενδύσεις στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη θα ενισχυθεί, ενώ ο κυριότερος καταλύτης για το νέο έτος θα είναι τα ξένα κεφάλαια που, όπως εκτιμά, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την αγορά.

Ωστόσο επισημαίνει πως μια καθοδική αναθεώρηση των τραπεζικών κερδών θα μπορούσε να αποτελέσει ”κίνδυνο” για την πορεία της αγοράς.

Για την Εθνική εκτιμά ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005-08 θα καταγράψουν μέση ετήσια άνοδο υψηλότερη του 15%, διατηρεί την τιμή – στόχο των 41 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα αναφέρει ότι η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των εγχώριων και διεθνών ανταγωνιστών.

Για τον ΟΤΕ επισημαίνει τη δυναμική αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 26 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”, ενώ δηλώνει την προτίμησή της στον ΟΤΕ έναντι της Cosmote.

Αναφορικά με την Alpha Bank η HSBC θέτει τιμή – στόχο τα 29 ευρώ, με σύσταση ”overweight”, αναφέροντας ότι αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v