Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Διψήφια άνοδο βλέπει για Σοφοκλέους στο 2007

Διψήφιο ποσοστό ανόδου μπορεί να παρουσιάσει η Σοφοκλέους το 2007, εκτιμά η P&K στο ”P&K Investments themes”, προβλέποντας ότι ο FT 20 έχει περιθώρια ανόδου 16,5%, ήτοι τις 2.779 μονάδες. Ποιους κλάδους ξεχωρίζει, οι κορυφαίες επιλογές για το 2007.

P&K: Διψήφια άνοδο βλέπει για Σοφοκλέους στο 2007
Διψήφιο ποσοστό ανόδου μπορεί να παρουσιάσει η Σοφοκλέους το 2007, εκτιμά η P&K στο ”P&K Investments themes”, προβλέποντας ότι ο FT 20 έχει περιθώρια ανόδου 16,5%, ήτοι τις 2.779 μονάδες.

Παράλληλα ”δείχνει προτίμηση” στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, το gaming και τις κατασκευές, ενώ στις κορυφαίες επιλογές (top picks) περιλαμβάνονται η Eurobank, o OTE, η ΕΛΤΕΧ, η Intralot και η Folli Follie.

H χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών που αποτελούν τη λίστα παρακολούθησης θα ενισχυθούν κατά 18,8% το 2007 έναντι 8,2% των ευρωπαϊκών εισηγμένων.

Αναφορικά με τη μερισματική απόδοση, προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9% το τρέχον έτος και στο 3,4% το 2007, έναντι 2,9% και 3,2% αντίστοιχα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Παράλληλα αναφέρει τη Motor Oil, τα ΚΑΕ, τον ΟΠΑΠ, τη ΜΕΤΚΑ και την Autohellas ως εταιρίες με ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις.

Eξάλλου, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει ως ”θέματα” για επενδύσεις στο Χ.Α. την αναδιάρθρωση των εισηγμένων, την περιφερειακή επέκταση, τη διατηρήσιμη ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες (corporate actions).

Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι αντίθετα αφορούν στον αυξημένο ανταγωνισμό, στο ρυθμιστικό καθεστώς αλλά και στα ενεργειακά κόστη.

Αναφορικά με τη Eurobank, εκτιμά ότι τα κέρδη της τράπεζας θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 20% τα προσεχή τρία έτη, επισημαίνει τη δυναμική της Νέας Ευρώπης, αλλά και την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση έναντι των ανταγωνιστών της. Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή – στόχο τα 35 ευρώ με σύσταση ”overweight”.

Για τον ΟΤΕ εκτιμά πως η μείωση των δαπανών στο κομμάτι της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας θα ενισχύσει τα περιθώρια του Οργανισμού, επισημαίνει την ανεκμετάλλευτη αξία του real estate του ΟΤΕ και διατηρεί την τιμή – στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Για την Intralot επισημαίνει το αυξημένο μερίδιο αγοράς, την ισχυρή παρουσία της στο global gaming, ενώ εκτιμά ότι η εταιρία θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο εξαγοράς. Η τιμή – στόχος τίθεται στα 30 ευρώ με σύσταση ”overweight”.

H P&K εκφράζει επίσης τη θετική της άποψη για την ΕΛΤΕΧ με αφορμή τη σημαντική αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου, την ”κρυμμένη αξία” από έργα παραχώρησης όπως η Αττική Οδός αλλά και τη λογική αποτίμησή της, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 9,5 ευρώ και τη σύσταση ”οverweight”.

Αναφορικά με τη Folli Follie υπογραμμίζει την ισχυρή παρουσία της στην Άπω Ανατολή, περιοχή όπου οι δαπάνες για πολυτελή αγαθά είναι υψηλότερες από αυτές στη δυτική Ευρώπη, αλλά και τις συνέργιες μεταξύ της εταιρίας και της Links. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 34 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v