Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεπίθεση μέσω... Εθνικής

Ξεκίνησε επιθετικά και συνεχίζει με διάθεση επαναφοράς προς τις 4.000 μονάδες η αγορά, καθώς μετά τις 14:00 το θετικό κλίμα διαχύθηκε σταδιακά σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό. Στο περίπου 10 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με την Εθνική στο 3,9% να δίνει τον τόνο της αντεπίθεσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιθετικά, όπως ξεκίνησε, συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Με την τάση του Δείκτη να ισχυροποιείται προς τις 4.000 μονάδες και τους δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Σταδιακά, μετά τις 14:00 ισχυροποιήθηκε η τάση του Γ.Δ., καθώς διαμορφώθηκε από το 1,96% στο 2,27% (στις 14:25).

Εκείνη την ώρα για 264 μετοχές καταγραφόταν θετικό πρόσημο, ενώ 22 υποχωρούσαν.

Δεδομένου ότι το ποσοστό μεταβολής βασικών τραπεζικών τίτλων διαμορφωνόταν μέχρι και 3,9% υψηλότερα (Εθνική), πολύ γρήγορα οι τιμές πιεσμένων, τις προηγούμενες ημέρες, τίτλων ξεπέρασαν σε μεταβολή το 8%.

Είναι ενδεικτικό πως μισή ώρα μετά τις 14:00 για περισσότερες των 35 μετοχών το ποσοστό μεταβολής ξεπερνούσε το 7%.

Με βάση τις συναλλαγές, μεγαλύτερη αντίδραση μπορεί να θεωρηθεί ότι κατέγραψαν οι μετοχές του Ευκλείδη προς τα 0,51 ευρώ, της Vivere προς τα 0,88 ευρώ, του Μουζάκη προς τα 0,81 ευρώ, της Αltec (με 1,6 εκατ. τεμάχια στα 2,01 ευρώ), για να ακολουθήσουν οι Μεσοχωρίτης, Lannet, ΝΕΛ, LogicDIS, AEΓΕΚ, Σελόντα, ΑΛΚΟ και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Το ενδιαφέρον, περισσότερο από ψυχολογικής πλευράς, αφορά περισσότερο στα όρια της σημερινής αντίδρασης και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη του χαμένου εδάφους (των απωλειών) που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v