Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένη η ψυχολογία

Με την αύρα των ευρωπαϊκών αγορών και τη διοίκηση του ομίλου της Εθνικής να παρουσιάζει την Τράπεζα σε ξένους θεσμικούς στη Ν. Υόρκη, μόλις δύο ημέρες μετά από συνάντησή της με στελέχη της Citigroup στο Λονδίνο, η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον με σαφώς καλύτερη διάθεση από ό,τι τις τελευταίες ημέρες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θεαματική ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να αποτελέσει την ανάσα που χρειάζεται η Σοφοκλέους.

Ο όμιλος που όχι τόσο λόγω μεγέθους όσο της έντονης κινητικότητας που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρε,ς μπορεί να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο, είναι αυτός της Εθνικής.

Μετά τη Citigroup, που αναθεωρεί την εκτίμησή της για τον όμιλο, με αιχμή την προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, έρχεται η HSBC να δώσει τιμή– στόχο στα 46,30 ευρώ και σύσταση υπεραπόδοσης.

Συστάσεις που αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όπως περιγράφεται στο σχετικό θέμα, η διοίκηση της Εθνικής βρίσκεται στη Ν. Υόρκη για μία συνολικότερη παρουσίαση του ομίλου σε στελέχη αμερικανικών χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με το σχετικό θέμα, η παρουσίαση πραγματοποιείται σήμερα από τον πρόεδρο του ομίλου Τ. Αράπογλου.

Να σημειωθεί πως δύο ημέρες νωρίτερα η αντιπροσωπεία της Εθνικής είχε συναντήσεις στο Λονδίνο με στελέχη της Citigroup.

Δεν είναι όμως, μόνο η Εθνική που ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων οίκων.

Η HSBC προτιμά λόγου χάρη την Cosmote έναντι του ΟΤΕ, οι ξένοι αποτιμούν θετικά τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, η Deutsche Bank αναθεωρεί στα 27,50 ευρώ την τιμή – στόχο για την Marfin.

Η Π&Κ αναθεωρεί στα 24,20 ευρώ την τιμή – στόχο για την Motor Oil, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος Εγνατία Finance, Marfin Analysis, Eurobank, Πειραιώς- ΣΙΓΜΑ για επιμέρους μετοχές εταιριών με ισχυρά θεμελιώδη και ανάπτυξη.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ενδέχεται να το βρει μπροστά της η αγορά αφορά στην αύξηση της θέσης των ξένων σε μετοχές του MID-40 (32,3%) και λιγότερο στον SC-80 (14,55%), όπως και το ότι η συμμετοχή τους συνολικά παραμένει αμετάβλητη στο 40,83% της συνολικής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v