Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Η εταιρία Chipita ανακοινώνει τα αποτελέσματα έτους. Επίσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας, παρουσιάζει τη νέα Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ανακοινώνεται ο εθνικός και εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Διάφορα

Ο Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στις 10:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Στις 12:00 θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Εταιρικές πράξεις

* Το νέο σύνολο εισηγμένων ομολογιών της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 1.257.190 & 84.030 ομολογίες, μετατρέψιμες αντίστοιχα σε ισάριθμες (ΚΟ) και (ΠΟ) μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 96.550 νέες (ΚΟ) και οι 369.420 νέες (ΠΟ) μετοχές της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 92.301.249 (KO) και 11.081.474 (ΠΟ) μετοχές.

* Σύμφωνα με την αριθ. 3/637/17.2.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 130 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη της τιμής κλεισίματος της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση πριν από την ημέρα διενέργειας της εκποίησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (-3%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 2/637/17.2.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 982.080 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΡΓΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη της τιμής κλεισίματος της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση πριν από την ημέρα διενέργειας της εκποίησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (-5%).

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.099.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας FANCO A.E., που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. ανέρχεται σε 12.089.500 (ΚΟ) μετοχές.

* Οι μετοχές της εταιρείας ΓΕΚΕ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα Ονομαστική Αξία μετοχής ευρώ 1,76 (από ευρώ 0,59) λόγω μεταβολής του μετοχικού της κεφαλαίου και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού ευρώ 1,05 ανά μετοχή.

* Οι μετοχές της εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,49 (από ευρώ 1,73) (λόγω μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου) και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αναλογική επιστροφή κεφαλαίου ποσού ευρώ 1,24 στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

* Οι μετοχές της εταιρίας ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 7,70 (από ευρώ 6,53).

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 3.000.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., που προέκυψαν από μετατροπή 3.000 ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. ανέρχεται σε 57.484.852 (ΚΟ) μετοχές.

* Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των 9.819.370 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε. προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίζεται η 16/03/2006.

* Σύμφωνα με την αριθ. 3/637/17.2.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 660 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη της τιμής κλεισίματος της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση πριν από την ημέρα διενέργειας της εκποίησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (-3%).

* Οι μετοχές της εταιρίας ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,66 ευρώ (από 0,60 ευρώ).

Ημερίδες

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: ”Σήμανση CE και Εποπτεία της Αγοράς”, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Palace (Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη). Στην ημερίδα θα συμμετέχει με ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ τις εισηγήσεις θα κάνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).

Οικονομικά αποτελέσματα

Η εταιρία Chipita ανακοινώνει τα αποτελέσματα έτους.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Φεβρουάριος).

Συνεντεύξεις τύπου

* Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας, παρουσιάζει, σε συνέντευξή του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τη νέα Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία αφορά την προσαρμογή των ρυθμίσεων σχετικά με τις αρχές λειτουργίας του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στις 13:00, στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, αίθουσα Ν. 216.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, Πέτρος Δούκας και Αντώνης Μπέζας θα παρουσιάσουν στις 14.00, σε συνέντευξη τύπου τις προτεραιότητες του ΥΠ.ΟΙ.Ο. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 305 Β, ενώ θα μεταδοθεί πιλοτικά από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.mnec.gr, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Εμπορικό ισοζύγιο (Ιανουάριος).

Αγγλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Ιανουάριος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Ιανουάριος).

Γερμανία

- Βιομηχανική παραγωγή (Ιανουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v