Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχειρείται αναστροφή της τάσης

Προσπάθεια αναστροφής της τάσης (όχι όμως και της ψυχολογίας που στην πλειονότητα των εμπλεκομένων παραμένει τραυματισμένη) έχει ξεκινήσει μετά τις 14.17 από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σταδιακά επιχειρείται να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό. Ερωτηματικό παραμένει εάν πρόκειται για πάγωμα πωλήσεων ή αντεπίθεση των αγοραστών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσπάθεια αναστροφής της τάσης (όχι όμως και της ψυχολογίας που στην πλειονότητα των εμπλεκομένων παραμένει τραυματισμένη) έχει ξεκινήσει μετά τις 14.17 από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σταδιακά προσπαθεί να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Εστω και αν 30 λεπτά πριν τις 16.30 παρατηρείται μία ισορροπία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών και μία ισορροπία ποσοστιαίων μεταβολών μεταξύ κερδισμένων – χαμένων τίτλων.

Το βασικό ερώτημα που δείχνει να ”βασανίζει” τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου είναι το αν και κατά πόσο αυτό το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ανακωχή πωλήσεων ή αντεπίθεση των αγοραστών.

Τουλάχιστον για τη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί ένα κλείσιμο του FTSE πάνω από τις 2.223 μονάδες, προκειμένου να επανέλθει η βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, καθώς ο,τιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί ”πλατύσκαλο” πριν η αγορά κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα και υπάρξουν σημαντικά προβλήματα τόσο στους κινούμενους traders όσο και στα margins.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v