Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και η πτώση στις ξένες αγορές, οι επισημάνσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τους κινδύνους που προκύπτουν από την αύξηση του δανεισμού, καθώς και οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και η πτώση στις ξένες αγορές, οι επισημάνσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τους κινδύνους που προκύπτουν από την αύξηση του δανεισμού, καθώς και οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Αλογοσκούφης: Τη νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα που θα θεσπίσει το φθινόπωρο, για να ισχύσει αμέσως από το 2007, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Μεταρρυθμίσεις: Ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων υποσχέθηκαν χθες οι οικονομικοί υπουργοί κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σαφές μήνυμα προς τις παραγωγικές τάξεις και τους κοινωνικούς φορείς ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και διαθέτει τη θέληση για ”μετωπική σύγκρουση με τις παθογένειες του παρελθόντος” απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ασφαλιστικό: Σε τρία στάδια θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις ξεκινούν από την ένταξη των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ και την ανάθεση δύο αναλογιστικών μελετών.

Η στρατηγική για το Αασφαλιστικό θα καθοριστεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δάνεια: ”Πάνω από το 50% των νοικοκυριών αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανειακών του αναγκών και θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν”, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας στη Βουλή, αναφέρει η Ημερησία.

Χρηματιστήρια: Για αναταράξεις στις αγορές και για απώλειες-σοκ στη Σοφοκλέους κάνει λόγο η Ημερησία.

Απότομη καθίζηση καταγράφηκε χθες στη Σοφοκλέους, όπου ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την πορεία των ξένων αγορών και έκλεισε με πτώση 2,72%, διαμορφούμενος στις 3.919,53 μονάδες, επισημαίνει η Καθημερινή.

Μετά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ποτίζοντας με φαρμάκι την τούρτα της Ν.Δ. για τα δυο της χρόνια στην εξουσία, σειρά είχε χθες η Σοφοκλέους, αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως ανήμερα των γενεθλίων της νίκης στις εκλογές του 2004 οι τιμές των μετοχών άρχισαν να κατρακυλούν, ”αποδοκιμάζοντας” και αυτές τον διετή απολογισμό της κυβέρνησης.

Αυστηρή προειδοποίηση προς νεόκοπους ή μη επενδυτές του Χ.Α. εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ακίνητα: Με ρυθμό 8% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα το 2005, ποσοστό διπλάσιο από το 4% του 2004, σύμφωνα με έκθεση του Βασιλικού Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών (Rics) του Λονδίνου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

CEC: Έως τις 25 Απριλίου θα κατατεθούν οι προσφορές για τη ρουμανική CEC, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει παράλληλα πως ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής τράπεζας επιδεικνύουν Εθνική και Eurobank.

ΟΤΕ: Επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο ΟΤΕ στη Ρουμανία σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι σχεδιάζεται η επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Cosmote Romania.

Μετ’ εμποδίων επιχειρείται η επανεκκίνηση του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, που έχει μπλοκαριστεί το τελευταίο εικοσαήμερο, καθώς όλο το σύστημα (ΟΤΕ, ΤΑΠ/ΟΤΕ, Ταμείο Αρωγής, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία Απασχόλησης, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Οικονομίας) επί ένα χρόνο αδυνατεί να συντονιστεί, αναφέρει η Καθημερινή.

Εθνική: Σχέδια για εξαγορές σε Αίγυπτο και Κροατία εξετάζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει ότι στόχος της τράπεζας είναι το 15% των ενοποιημένων κερδών της να προέρχεται από το εξωτερικό.

Eurobank: Το 37% της NSB διεκδικεί η Eurobank, η οποία κατέχει ήδη το 62,3% της τράπεζας, επισημαίνει η Ημερησία.

Marfin Financial Group: Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Marfin Financial Group για το 2005, με τα κέρδη να ενισχύονται κατά 168% αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει ότι η εταιρία θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή.

Κατσέλης: Ισχυρή κερδοφορία ύψους 5,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε η εταιρία Κατσέλης, η οποία έχει σχέδια για μετατροπή σε holding, ανάπτυξη στο bake off και private label, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σελόντα: Συνεργασία με τον ξενοδοχειακό όμιλο Aman Resorts συνάπτει η Σελόντα, για την αξιοποίηση έκτασης 500 στρεμμάτων που κατέχει στην Επίδαυρο με την κατασκευή resort, σημειώνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v