Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KAE: Μείωση τιμής-στόχου στα 14 ευρώ από Σίγμα

Χαμηλότερη ”δίκαιη – τιμή” στα 14 ευρώ, από τα 16 ευρώ προηγουμένως θέτει η Σίγμα Securities για τη μετοχή των ΚΑΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Μαρτίου και τίτλο ”Τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους οδηγούν σε χαμηλότερη αποτίμηση”.

KAE: Μείωση τιμής-στόχου στα 14 ευρώ από Σίγμα
Χαμηλότερη ”δίκαιη – τιμή” στα 14 ευρώ, από τα 16 ευρώ προηγουμένως θέτει η Σίγμα Securities για τη μετοχή των ΚΑΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Μαρτίου και τίτλο ”Τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους οδηγούν σε χαμηλότερη αποτίμηση”, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναθεώρησε το μοντέλο αποτίμησής της για τα ΚΑΕ ώστε να συμπεριλάβει τις επιδόσεις του 2005, αλλά και τις προβλέψεις της διοίκησης σύμφωνα με τις οποίες θα λειτουργήσουν τρία νέα πρατήρια βενζίνης μέχρι τα τέλη του 2006.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπληρώνει πως για το 2006 εκτιμά ότι τα έσοδα από την πώληση πετρελαιοειδών θα ανέλθουν στα 41,68 εκατ. ευρώ που σε ποσοστό αποτελεί το 13,4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities αναμένει πιέσεις στα περιθώρια κέρδους και ειδικότερα προβλέπει ότι το περιθώριο των EBITDA θα υποχωρήσει στο 20,6% το 2006, από 22,2% το 2005 για να ισορροπήσει χαμηλότερα του 20% από το 2007 και μετά.

Επίσης, αναφέρει πως παρά την αύξηση των εκτιμήσεων της για τα έσοδα της πενταετίας κατά περίπου 6%, προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2006 – 2010 κατά 9% (σε μέσο όρο), γεγονός που οδήγησε και στη χαμηλότερη τιμή-στόχο.

Η μετοχή των ΚΑΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (7 Μαρτίου) στα 15,24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v