Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, το ύψους του δανεισμού των νοικοκυριών, η πέμπτη κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς και τα μεγέθη χρήσης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, το ύψους του δανεισμού των νοικοκυριών, η πέμπτη κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς και τα μεγέθη χρήσης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Για έκθεση κόλαφο κατά Vodafone και κυβέρνησης για τις υποκλοπές κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΔΑΕ, η Vodafone απέκρυψε τηλέφωνα που παρακολουθούνταν και η λίστα των υπό παρακολούθηση τηλεφώνων είναι διαφορετική, ενώ Το Βήμα επισημαίνει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών μόλις ανοίγει.

”Αδειάζει” κυβέρνηση και Vodafone η ΑΔΑΕ σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που σημειώνει πως η Αρχή διαπιστώνει την ύπαρξη και τρίτου κέντρου υποκλοπών και διαρκή αναβάθμιση του ”κοριού”, ακόμη και μετά την αποκάλυψη του προβλήματος στο δίκτυο της εταιρίας, ενώ παράλληλα τονίζει πως ”καθαρή” ήταν η Vodafone ως και λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα Νέα προσθέτουν πως η Επιτροπή βρήκε σε 15 ημέρες όσα δεν βρήκε η κυβέρνηση σε 11 μήνες.

Ασφαλιστικό: Όλα είναι ανοιχτά στο διάλογο για το Ασφαλιστικό σημειώνει η Ημερησία, που αναφέρει πως στο τραπέζι τίθενται ενοποιήσεις Ταμείων και μειώσεις επικουρικών συντάξεων.

Επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ιδιαιτέρως για τους ασφαλισμένους προ του 1993, καθώς και για όσους ασφαλίζονται στα λεγόμενη ”ευγενή” Ταμεία (τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιστημόνων) θα περιέχει σύμφωνα με Το Βήμα η επόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Την έναρξη διαλόγου μακράς πνοής χωρίς προϋποθέσεις και αιφνιδιασμούς για το Ασφαλιστικό ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, σημειώνει η Καθημερινή.

Δανεισμός: Αύξηση ύψους 16,3 δισ. ευρώ παρουσίασε ο δανεισμός των νοικοκυριών για το 2005, γεγονός που εντείνει την ανησυχία της Τράπεζας της Ελλάδος για επιδείνωση των επισφαλειών, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως τα δάνεια τον Δεκέμβριο άγγιξαν τα 137 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι εκτινάχθηκαν τα στεγαστικά.

Πληροφορική: Το ακατόρθωτο επιχειρούν να πετύχουν φέτος τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας που διαχειρίζονται το κρίσιμο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Κοινωνία της Πληροφορίας”, στο οποίο έχουν ενταχθεί τα έργα πληροφορικής του Δημοσίου, επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να έχουν υπογραφεί συμβάσεις περί το ένα δισ. ευρώ.

Ανταγωνιστικότητα: Με πληθωρισμό διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης, η Ελλάδα παρακολουθεί τα τρένα της ανταγωνιστικότητας να περνούν και να χάνονται αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Στο δύο προς ένα διαμορφώθηκε η σχέση μεταξύ αγοραστών και πωλητών, αναφέρει το Κέρδος, επισημαίνοντας ότι αν και είναι πρόωρο να πει κάποιος ότι η διόρθωση έλαβε τέλος, το γεγονός ότι 199 μετοχές έκλεισαν σε θετικό πρόσημο έναντι 90 πτωτικών και ο τζίρος των 700 εκατ. ευρώ δημιουργούν αισιοδοξία.

Εμπόριο: Ουσιαστικό βήμα για την τόνωση του εμπορίου, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών πραγματοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς προτείνει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις Κυριακές τον χρόνο, από μία που ισχύει σήμερα, αναφέρει η Εξπρές.

Μετρό: Δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή του μετρό προς το Ελληνικό, σημειώνει η Ναυτεμπορική, που προσθέτει ότι από τον επόμενο Μάιο ως το 2009 θα δημιουργηθούν υπογείως 5,5 χλμ. με 4 σταθμούς και κόστος 330 εκατ. ευρώ.

Λασκαρίδης: Ο Ελληνας εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να κόψει τον ”γόρδιο δεσμό” ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

ΟΠΑΠ: Μέρισμα ύψους 1,42 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΠΑΠ για το 2005 όπως αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως τα καθαρά κέρδη της χρήσης διαμορφώθηκαν στα 458,3 εκατ. ευρώ, ενώ η Καθημερινή συμπληρώνει πως ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,695 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 16,3%.

ΟΤΕ: Ζημίες ύψους 217 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο ΟΤΕ για το 2005 με βάση τα ΔΛΠ, αποτυπώνοντας το συνολικό κόστος εθελουσίας, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Eurobank: Αυξάνει τα επιτόκια κατά 0,25% σε καταθέσεις και χορηγήσεις η Eurobank, ρίχνοντας τα γάντι στις μεγάλες τράπεζες να ακολουθήσουν επισημαίνει το Κέρδος

Coca-Cola 3E: Ομολογιακό δάνειο ύψους 2 δισ. ευρώ εκδίδει η Coca – Cola 3E, σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η εταιρία θα χρησιμοποιήσει το ομολογιακό για αναδιάρθρωση δανεισμού.

Η Καθημερινή υπενθυμίζει ότι αύριο τελειώνει η Δημόσια Πρόταση της Coca – Cola 3E για την Αφοί Λανίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v