Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από μεγέθη (upd)

Στα υψηλότερα έσοδα του ΚΙΝΟ, αλλά και στις χαμηλότερες του αναμενομένου αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα” αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα του προβλεπομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το 2005. Πώς σχολιάζουν Credit Suisse, Citigroup, Marfin, Σίγμα, Εγνατία και HSBC.

ΟΠΑΠ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από μεγέθη (upd)
Στα υψηλότερα έσοδα του ΚΙΝΟ, αλλά και στις χαμηλότερες του αναμενομένου αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα” αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα του προβλεπομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το 2005.

O ΟΠΑΠ ανακοίνωσε για το 2005 πτώση 9,4% στα καθαρά κέρδη (λόγω έκτακτων κερδών από αναστροφή προβλέψεων το 2004), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 458,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών, που προέβλεπαν πτώση 13,6% των καθαρών κερδών.

Τα έσοδα έφτασαν στα 3,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με 3,17 δισ. ευρώ το 2004, καταγράφοντας αύξηση 16,3%.

Την τιμή-στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η Credit Suisse για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στο πρωινό της report, όπου εκτιμά πως η μετοχή αναμένεται να ενισχυθεί λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων έτους, ενώ συμπληρώνει πως στο επίκεντρο θα βρεθεί η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Η Credit Suisse εκτιμά πως οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις προθέσεις του ΟΠΑΠ όσον αφορά στον τρόπο μόχλευσης του ισολογισμού, σε ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου για το ΚΙΝΟ, αλλά και στις εξελίξεις όσον αφορά στην εγκατάσταση των 2.000 νέων τερματικών.

Εξαιρετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η Citigroup σε χθεσινό της report, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 31,8 ευρώ και τη σύσταση για ”διακράτηση” (”hold”).

Ωστόσο ο οίκος εφιστά την προσοχή στις λογιστικές μεθόδους του Οργανισμού, που όπως αναφέρει άλλαξαν προκειμένου να περιλάβουν τις αποδόσεις του Στοιχήματος και οι οποίες πιθανώς θα επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία του 2006.

Τη δυναμική του ΚΙΝΟ και του ”Πάμε Στοίχημα” επισημαίνει η Marfin Analysis, σημειώνοντας πως εκεί οφείλονται τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη 2005 του ΟΠΑΠ.

Η Marfin Analysis προσθέτει πως αν και αναμένει τα σχόλια και τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τα ερχόμενα τρίμηνα (κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου για σήμερα conference call), είναι πιθανό να προχωρήσει σε αύξηση αφενός των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2006 και μετά και αφετέρου της αποτίμησης του Οργανισμού.

Η Σίγμα Securities αναφέρεται στα έσοδα του ΚΙΝΟ αλλά και στις αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα”, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 63,06% έναντι 64,92% που ανέμενε η αγορά.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως στην παρούσα φάση δεν αναμένει σημαντικές αναθεωρήσεις στην αποτίμηση του Οργανισμού, ενώ συμπληρώνει πως παραμένει ”ουδέτερη”.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance αναφέρει πως σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του 2005 που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ αναμένεται να προχωρήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις.

Ωστόσο επισημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις, τουλάχιστον για το 2006, αναμένεται να αντισταθμιστούν από τις υψηλότερες, σε σχέση με αναμενόμενες στην παρούσα φάση, αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα”.

Η HSBC, σχολιάζοντας τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε τυχόν λεπτομέρειες που θα παραθέσει η διοίκηση του Οργανισμού όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα” και στον εμπλουτισμό του παιχνιδιού, στην εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου (που έχει αναβληθεί από τα τέλη Μαρτίου για τις αρχές Απριλίου) και τον διαγωνισμό για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

”Ο ΟΠΑΠ παραμένει, δίχως αμφιβολία, ελκυστική επενδυτική περίπτωση από άποψη μερισματικής απόδοσης και το 2006 θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά από άποψη απόδοσης, ιδιαίτερα από το ΚΙΝΟ, το οποίο κατά την

εκτίμησή μας εμπεριέχει το μεγαλύτερο ρίσκο ανόδου/καθόδου σε σχέση με τις προβλέψεις μας”, αναφέρει από την πλευρά της η Alpha Finance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v