Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ζεστάθηκε” η αγορά

Συνολικότερα θετική εικόνα εμφανίζει η αγορά μετά την ένταξη στο... σύστημα και των τίτλων της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης. Οι υπεραξίες για θυγατρικές ομίλων, επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους εταιριών με επιχειρηματικό ενδιαφέρον και αύξηση των συναλλαγών προοιωνίζονται μια καλή επόμενη εβδομάδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θερμάνθηκε σταδιακά μετά τις 14:00 η αγορά και αυτό γιατί μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχυροποιηθεί η τάση σε μετοχές-”κλειδιά” του FTSE-20 (Βιοχάλκο, Intracom, Cosmote), γύριζε θετικός ο Τιτάνας στα 33 ευρώ και εμφανίζονταν αγοραστές προς τα 17,72 ευρώ στον ΟΤΕ.

Έτσι, με τη λειτουργία και του υπόλοιπου της αγοράς, η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώθηκε στο 1,2 προς 1, με ενδιαφέρον στοιχείο την κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών σε συγκεκριμένους τίτλους.

Για παράδειγμα, οι αγοραστές στον Ηρακλή έφτασαν μέχρι τα 9,44 ευρώ (3,3% με συναλλαγές μεγαλύτερες των 280 χιλ. τεμαχίων), στη ΜΕΤΚΑ προς τα 8,72 ευρώ (δες σχετικό θέμα για Deutsche Bank), προς τα 3,60 ευρώ της Attica Group, αλλά και σε ΕΥΔΑΠ, ΔΟΛ και Αστήρ Παλλάς (6,7%).

Επίσης, και στις ΑΛΤΕΚ, Info-Quest, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, ΕΛΓΕΚΑ (μετά την αποχώρηση από τη Μαλαματίνα) Νεοχημική, Πλαστικά Θράκης, Sanyo Hellas και Ρόκας, όπου συνεχίζονται αμείωτες οι αγορές των Ισπανών της Iberdrola.

Θα έχει ενδιαφέρον, όπως όλα δείχνουν, η συνεδρίαση μέχρι το κλείσιμο, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες τοποθετούνται εν όψει των τελευταίων 1-2 εβδομάδων πριν από τις εορτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v