Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τρεις (νέοι) σωματοφύλακες

Τιτάνας και Motor Oil κέρδισαν το στοίχημα ή αλλιώς Τιτάνας, Motor Oil και ΟΠΑΠ σε νέο ιστορικό υψηλό και χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο έστειλαν το Δείκτη να κλείσει σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους αλλά και πολύ κοντά σε νέο υψηλό 60 μηνών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τιτάνας και Motor Oil κέρδισαν το στοίχημα ή αλλιώς Τιτάνας, Motor Oil και ΟΠΑΠ σε νέο ιστορικό υψηλό και χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο έστειλαν το Δείκτη να κλείσει σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους αλλά και πολύ κοντά σε νέο υψηλό 60 μηνών.

Ήταν μία συνεδρίαση που αιφνιδίασε τους περισσότερους παράγοντες της αγοράς που περίμεναν πλάγια κίνηση του Δείκτη, συσσώρευση και πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, έστω και αν πάλι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν όχι όλο το ενδιαφέρον, επικεντρώθηκε σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την τελική εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών που διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 1.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης υπερκεράσει τις 3.550 μονάδες ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους ασφαλώς την παράσταση σήμερα έκλεψαν ΟΠΑΠ, Τιτάνας και Motor Oil, συνεπικουρούμενοι από τα σημαντικά κέρδη του Γερμανού, αξιοσημείωτα κέρδη για Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΚΑΕ, θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, ΔΕΗ και αμετάβλητος ο τίτλος της Εμπορικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Cosmote, Alpha Bank, αρνητική μεταβολή για Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Hyatt, Intracom, Folli Follie και ΟΤΕ.

Ο τζίρος, συνεχίζοντας τις αυξομειώσεις των τελευταίων ημερών, ξεπέρασε τα 228 εκατ. ευρώ από τα 31,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων για πολλοστή συνεδρίαση ακολούθησαν την υποκείμενη, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

”Παίχτηκε” μέχρι τέλους η τελική εικόνα με 135 ανοδικές μετοχές έναντι 124 πτωτικών, παρά ταύτα υπήρξε σχετική διάθεση για κινήσεις σε επιμέρους τίτλους με αποτέλεσμα 13 μετοχές να καταγράψουν κέρδη από 7% έως 19,42%.

Όσον αφορά τα επιμέρους, ακόμα μία ανοδική συνεδρίαση για Olympic Catering και Χαλκόρ, συνεχίστηκε η γενικότερη κινητικότητα στις θυγατρικές του Ομίλου Βιοχάλκο με την πρωτοβουλία σήμερα να ανήκει στην ”ελαφρότερη” Fitco, σημαντικά κέρδη λόγω ”πακέτου” στη ΒΙΣ, συναλλαγές εβδομάδος στη Λανακάμ, αξιοσημείωτα κέρδη για Κλωστήρια Ναυπάκτου, Fieratex και γενικότερα μία εικόνα που, αν μη τι άλλο, έχει ως τελικό ζητούμενο τη συνέχεια και τη συνέπεια προκειμένου το ενδιαφέρον να κατηφορίσει και λίγο χαμηλότερα.

Πέρασε σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης, μέσω του Χ.Α. ένα πακέτο 239.000 τεμαχίων της ΒΙΣ στη τιμή των 3 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 5,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, πέντε πακέτα του ΟΠΑΠ των 50.000, 34.346, 30.000, 250.000 και 550.000 τεμαχίων στη τιμή των 27,22 ευρώ, 27,30 ευρώ, 27,32 ευρώ, 27,46 και 27,52 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, ένα πακέτο 75.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 17,99 ευρώ, ένα πακέτο 68.314 τεμαχίων της Coca Cola στα 23,50 ευρώ, ένα πακέτο 40.000 τεμαχίων της Motor Oil στα 19,92 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων του Τιτάνα στα 33,33 ευρώ και ένα πακέτο 1.805 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 18,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v