Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία... δυνάμεων

Η αίσθηση ”συντήρησης” που υπάρχει στην αγορά -και φαίνεται να πείθει τους ενεργούς ”παίκτες”- διευκολύνει τη διαδικασία ”μόχλευσης” σε αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος διαπραγμάτευσης των μετοχών ”δεύτερης ταχύτητας” γύρισε θετικά και η μετοχή της Εθνικής, ενισχύοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Με τη συνδρομή λοιπόν και της Εθνικής, καθώς ακολούθησαν οι Alpha, Πειραιώς και ΟΤΕ, ο FTSE-20 σταθεροποιήθηκε προς τις 1.960 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να βαίνει προς τις 3.515 μονάδες.

Σταδιακά στο σύνολο των εισηγμένων η σχέση των ανοδικών - πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,2, με παράλληλη την καταγραφή αυξημένων συναλλαγών σε ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Πέραν των Chipita (2%), Ιntralot (2,3%), Γενική (1,8%) Αλουμίνιον (0,5%), των θυγατρικών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Χαλκόρ, Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ) ακολουθούσαν οι Εθνική Ακινήτων, Άκτωρ, Autohellas, Unisystems, Δομική Κρήτης, ΑΛΚΟ, Λάμψα, Παντεχνική, Υγεία και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Διαπιστώνεται δηλαδή, για μια ακόμη συνεδρίαση, πως από τη στιγμή που είναι εφικτή η διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20 σε ήπιο - ανοδικό κανάλι, ”διευκολύνεται” η επιχειρούμενη ”μόχλευση” σε επιμέρους τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από αυτή την άποψη ”διευκολύνεται”, λόγω και του τέλους χρήσης του 2005, η βελτίωση της αποτίμησης εισηγμένων θυγατρικών ομίλων ”τραπεζικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v