Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ”μυστήριο” της τιμής της χρυσής λίρας...

Σημειώστε και φυλάξτε έναν τύπο: Τιμή χρυσού σε δολάρια ΕΠΙ 32,15 (για να κάνουμε τις ουγκιές κιλά) ΕΠΙ 22 ΔΙΑ 24 (για να βρούμε την τιμή των 22 καρατιών) ΔΙΑ 1000 (για να κάνουμε αναγωγή στο γραμμάριο) ΕΠΙ 8, ΔΙΑ τη σχέση δολαρίου – ευρώ (επειδή σε ευρώ τα μετράμε εμείς οι Ευρωπαίοι) και έχουμε ως γινόμενο την τιμή της χρυσής λίρας, σαν να επρόκειτο μόνο για μέταλλο και όχι για ένα νόμισμα...

Το ”μυστήριο” της τιμής της  χρυσής λίρας...
Σημειώστε και φυλάξτε έναν τύπο: Τιμή χρυσού σε δολάρια ΕΠΙ 32,15 (για να κάνουμε τις ουγκιές κιλά) ΕΠΙ 22 ΔΙΑ 24 (για να βρούμε την τιμή των 22 καρατιών) ΔΙΑ 1000 (για να κάνουμε αναγωγή στο γραμμάριο) ΕΠΙ 8 (θα καταλάβετε σε λίγο γιατί) ΔΙΑ τη σχέση δολαρίου – ευρώ (επειδή σε ευρώ τα μετράμε εμείς οι Ευρωπαίοι) και έχουμε ως γινόμενο την τιμή της χρυσής λίρας, σαν να επρόκειτο μόνο για μέταλλο και όχι για ένα νόμισμα. Για να ξέρετε σε τι τιμές καλείστε να αγοράσετε ή να πουλήσετε.



Τι νόημα έχει; Όσα γνωρίζει κανείς στη ζωή του για καλό είναι. Μάθε το τώρα και κάποια στιγμή μπορεί να σου χρησιμεύσει. Αν συγκρίνουμε πάντως το γινόμενο της πράξης με την τιμή που προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος καθημερινά, καταλαβαίνουμε ότι η ΤτΕ αγοράζει τις λίρες που τυχόν έχει κάποιος σε τιμή μετάλλου και την πουλάει σε τιμές-”φωτιά”!

Για να κερδίσει ο επενδυτής θα πρέπει η τιμή του χρυσού να κάνει περισσότερα από ένα ράλι...

Γενικώς, είναι ωραίο να έχει κανείς το αποκλειστικό δικαίωμα της αγοράς και της πώλησης ενός οποιουδήποτε προϊόντος. Αυτόματα καθορίζει τους κανόνες του παιγνιδιού. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει κάποιος άλλος για να τον ελέγχει, τότε μιλάμε για... κρατικό μονοπώλιο.

Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη λύση να σας προτείνουμε για την περίπτωση εκείνη που θέλετε να πουλήσετε τις λίρες που σας άφησε ο παππούς σας.

Ούτε μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε να σπεύσετε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να αγοράσετε λίρες, αν και εφόσον πιστεύετε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά. Είστε πλέον υποχρεωμένοι να αναζητήσετε άλλα επενδυτικά εργαλεία, τα οποία όμως έχουν αυξημένο κίνδυνο.

Διότι ζούμε στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα. Και στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι καλός όταν εφαρμόζεται για τους άλλους...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v