Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η συνέντευξη Τύπου του πρώην προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά, οι αναπροσαρμογές των επιτοκίων, οι επιδοτήσεις από το Δ’ ΚΠΣ, η επερχόμενη αύξηση των ασφαλίστρων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η συνέντευξη Τύπου του πρώην προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά, οι αναπροσαρμογές των επιτοκίων, οι επιδοτήσεις από το Δ’ ΚΠΣ, η επερχόμενη αύξηση των ασφαλίστρων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Παλαιοκρασσάς: Με την πολύωρη και τεκμηριωμένη συνέντευξη Τύπου του παραιτηθέντος προέδρου της ΔΕΗ κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά δεν έπεσε η αυλαία στο θέμα της ΔΕΗ, σημειώνει η Καθημερινή, επισημαίνοντας ότι αντιθέτως, δημιουργήθηκαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία περιγράφουν τον κατήφορο στον οποίο κινείται η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.

Για εμφύλιο με θέμα τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Ημερησία, που παράλληλα αναφέρεται και σε αυτά που (δεν) είπε ο αποπεμφθείς πρόεδρος Γ. Παλαιοκρασσάς.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρώην προέδρου της ΔΕΗ, αν κάτι αποκάλυψε, αυτό ήταν η ακτινογραφία της ”γαλάζιας διαπλοκής”, σημειώνει Το Βήμα.

Στον Σιούφα φόρτωσε ο Παλαιοκρασσάς έργα και ημέρες της διαπλοκής στη ΔΕΗ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ προσπάθησε να ”λουφάρει” τον Καραμανλή, αν και όπως παραδέχτηκε ”τα γνώριζε”.

Καρφιά κατά Κ. Καραμανλή και Δ. Σιούφα ότι ανέχτηκαν τη διαπλοκή στη ΔΕΗ έριξε χθες ο Γ. Παλαιοκρασσάς, χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για ”στημένους διαγωνισμούς” τους οποίους κατήγγειλε, αναφέρουν Τα Νέα.

ΚΠΣ: ”Πάγωμα” ουσιαστικά του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013, από τον οποίο εξαρτάται το Δ΄ ΚΠΣ, πρότεινε χθες η βρετανική προεδρία, φροντίζοντας παράλληλα να ”σπείρει ζιζάνια” μεταξύ των νέων κρατών–μελών και των παλαιών, όπως η Ελλάδα, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής, αναφέρει η Εξπρές.

ΕΕ - Προϋπολογισμός: Η συμβιβαστική πρόταση για τον καθορισμό των ιδίων πόρων της ΕΕ που δημοσιοποίησε χθες η βρετανική προεδρία, όχι μόνο δεν αναμένεται να οδηγήσει σε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά μπορεί να οξύνει την πολιτική κρίση που ταλανίζει την Κοινότητα, μετά τα δημοψηφίσματα κατά του ευρωπαϊκού συντάγματος στη Γαλλία και την Ολλανδία, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Κατέβασαν την ελληνική σημαία 51 πλοία σημειώνει η Ημερησία, επισημαίνοντας ότι ο υπό ελληνική σημαία στόλος μειώθηκε κατά 2,4%.

Τεχνολογία: Ουραγός της ΕΕ είναι η Ελλάδα στις νέες τεχνολογίες σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία παραθέτει δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου που τόνισε ότι ”ο κόσμος αλλάζει, η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα, ενώ η δική μας οικονομία και η κοινωνία πορεύονται αμήχανα”.

Επιτόκια: Συνεχίζεται η αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών ύστερα από την αύξηση του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ κατά 0,25% αναφέρει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι ελαφρώς φθηνότερα γίνονται τα ”σταθερά” στεγαστικά δάνεια.

Σε αναπροσαρμογή επιτοκίων προχώρησαν οι Εμπορική, Εγνατία, Citibank και Αγροτική, αναφέρει το Κέρδος.

Ασφάλιστρα: Σε αύξηση των ασφαλίστρων των ΙΧ κατά 15% προχωρούν από το νέο έτος οι ασφαλιστικές σύμφωνα με την Ημερησία.

Αυτοκίνητα: Κατά 4,5% μειώθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2005 ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνει η Καθημερινή.

Επενδύσεις: Οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων στην ευρωζώνη, η μείωση του ρυθμού αύξησης των εταιρικών κερδών, η αναμενόμενη διεύρυνση των spreads των ομολόγων, σε συνάρτηση με ένα ισχνό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένεται –σύμφωνα με ορισμένους ξένους οίκους– να οδηγήσουν σε πτώση 7% τις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές το 2006, επισημαίνει Το Βήμα.

ΚΕΔ: Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ έσοδα θα εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του μέσω της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου) αναφέρει η Καθημερινή.

Ακίνητα: ”Υπερεξουσίες” αποκτούν οι εφορίες με το φορολογικό νομοσχέδιο για το ΦΠΑ, αφού θα υπολογίζουν το κατασκευαστικό κόστος των νέων κατοικιών με βάση τις ”αγοραίες αξίες” τους, από τις οποίες θα προκύπτουν και οι αναλογούντες Φόροι Προστιθέμενης Αξίας, σημειώνει το Κέρδος.

Γεν: Στα χαμηλότερα επίπεδα 32 μηνών διολίσθησε το γεν χθες, επισημαίνει η Εξπρές.

Κλωστοϋφαντουργία: Σταδιακή αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την ελληνική κλωστοϋφαντουργία προβλέπει ο όμιλος Ελ. Μουζάκη από το δεύτερο εξάμηνο του 2006 σύμφωνα με την Καθημερινή.

LogicDis: Αύξηση κεφαλαίου κατά 13,5 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η LogicDis με την έκδοση 4 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές, με τιμή διάθεσης τα 0,30 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εμπορική Real Estate: Για δυναμική παρουσία από την Εμπορική Real Estate κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v