Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κάθισε” ο τζίρος

Συνεδρίαση σχετικής μεταβλητότητας για τον Γενικό Δείκτη, ενώ το σχετικά μικρό ενδιαφέρον ξαναπέρασε σε επιλεγμένους τίτλους - κυρίως - της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεν προκαλεί ανησυχία η κίνηση μεταξύ 3490 και 3510 μονάδων, διάσπαση όμως ενός των δύο άκρων μπορεί να σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Συνεδρίαση σχετικής μεταβλητότητας για τον Γενικό Δείκτη που ξεκίνησε καθοδικά, έδωσε μία πρώτη αντίδραση λίγο ψηλότερα των 3510 μονάδων, νέα υποχώρηση και χαμηλό ημέρας στις 3493,04 μονάδες, εκ νέου ανοδική αντίδραση με καταγραφή υψηλού ημέρας στις 3514,71 μονάδες και κλείσιμο στις 3508,07 με κέρδη 0,24%, εν μέσω ελαφρώς θετικού ουδέτερου έως ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος.

Όμως το όποιο ενδιαφέρον ξαναπέρασε καθαρά και μόνο σε επιλεγμένους τίτλους κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης και αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το +0,44% του FTSE έναντι του +0,24% του FTSEM και του –0,80% του FTSES, αλλά και από την τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών με τις δεύτερες να οδηγούν την ”κούρσα” από αρχής μέχρι τέλους.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς θεωρούν ότι οι θετικές εκπλήξεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και σε κάποιους επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας έχουν ”εξαργυρωθεί” στο ταμπλό (χαμηλότερα δεν ασχολείται κανείς), η Σοφοκλέους συνεχίζει να κινείται από την θετική τάση, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την κίνηση σε ψηλότερα επίπεδα, πλην ίσως όσων δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων που και σήμερα ακολούθησαν από απόσταση την υποκείμενη με αποτέλεσμα να αυξηθούν ελαφρώς οι υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι όσο ο Δείκτης κινείται μεταξύ 3490 και 3510 μονάδων, διάσπαση όμως ενός των δύο άκρων μπορεί να σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση, ενώ κατά την σημερινή συνεδρίαση ο τζίρος μειώθηκε αισθητά φθάνοντας τα 143,5 εκατ. Από τα οποία τα 25,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους σημαντικά κέρδη για Intracom, αξιοσημείωτα για Βιοχάλκο, 3Ε, ΕΛΤΕΧ, Εθνική και θετική μεταβολή για Αγροτική, Alpha, Εurobank, Πειραιώς, Γερμανό, ΔΕH, ΚΑΕ, Motor Oil, ΟΤΕ και Τιτάνα (η προνομιούχος μετοχή με ιδιαίτερα καλή συμπεριφορά ίσως χρειάζεται περαιτέρω προσοχή).

Αντίθετα σημαντικές απώλειες για τα ΕΛΠΕ και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Hyatt, Cosmote, ΟΠΑΠ και Folli Follie. Όχι ιδιαίτερα καλή η τελική εικόνα με 101 ανοδικές μετοχές έναντι 167 πτωτικών, ενώ 17 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 5 έως 19,51%.

Αναφορικά με τα επιμέρους μια ακόμα θετική συνεδρίαση για το Fourlis, σημαντικά κέρδη για το Λιβάνη, κινητικότητα σε Λάμψα, Βαράγκη κα ιδιαίτερα υψηλές απώλειες για την Κρέκα που ίσως χρήζουν προσοχής. Ανοδικές διαθέσεις για Marfin, Σελόντα, Γεκ, Kego και ”βοήθειες” εν όψει αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την ΝΕΛ.

Πέρασε σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α. ένα πακέτο 2.850.000 τεμαχίων της Βιοχάλκο στη τιμή των 5,94 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 250.000 τεμαχίων της εταιρίας Φουρλής στη τιμή των 9,30 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 18 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 25.564 τεμαχίων της Lannet στα 1,18 ευρώ, ένα πακέτο 200.000 τεμαχίων της Intralot στα 13,31 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Eurobank στα 27,56 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v