Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάχυση ενδιαφέροντος

Το ισχυρότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της αγοράς αυτή την περίοδο, που κινούνται στα υψηλά τους τα ξένα χρηματιστήρια, δεν είναι τόσο η υπέρβαση των 3.500 μονάδων για τον Γ.Δ. όσο η επιβεβαίωση της διάχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε ευρύτερο μέρος της Σοφοκλέους. Δεύτερη κατά σειρά θετική συνεδρίαση για το Δεκέμβριο, που ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μέτρο και ρυθμό περνά στο ευρύτερο μέρος της αγοράς η άνοδος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Τη στιγμή που στις τρεις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές η διακύμανση ήταν ήπια θετική μέχρι και 0,43% (στο Λονδίνο), στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν λίγο χαμηλότερα των 3,5 χιλ. μονάδων, ο FTSE-20 ενισχυόταν κατά 0,64%, ο Mid 40 κατά 0,48% και ο SC-80 κατά 0,18%.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παρέμενε ελαφρώς υπέρ των πρώτων, με αρκετές μετοχές από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να υπεραποδίδουν.

Οι μετοχές εταιριών όπως Attica Group, Άκτωρ, Μέτκα, Τέρνα, ΔΟΛ, Αλουμίνιον, S&B, Εθνική Ασφαλιστική συγκέντρωναν μεγάλο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, των συναλλαγών και αντέδρασαν θετικά.

Σε ανάλογο ρυθμό διαμορφώνονταν οι μετοχές των Altec (0,89 ευρώ), Info-Quest (4,90 ευρώ), Φουρλής (8,94 ευρώ), Spider (1,28%), Βιοτέρ (0,96 ευρώ), ΑΝΕΚ (1,19 ευρώ), Μηχανική (1,86 ευρώ), Ρόκας (10,74 ευρώ) και πλήθος ακόμη μετοχών.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως με βάση τις συναλλαγές, μετά τις 14:00, ξεχωρίζουν οι τίτλοι των Βαλκάν, Τεχνικές Εκδόσεις, Χαλκόρ, Αλσίνκο, ΝΕΛ, Νεώριον (με συναλλαγές περισσότερες των 100.000 τεμαχίων), ΑΣΚΟ, Audio Visual, Πετζετάκις, Μαθιός, Αγροτική Ασφαλιστική, Δομική Κρήτης και πολλοί ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Κατά την εκτίμησή μας αυτό που έχει σημασία, ειδικά σήμερα, δεν είναι τόσο η ήπιων τόνων αντίδραση του Γ.Δ., που όσο περνά η ώρα θα ενδυναμώνεται (θα ξεπεράσει τις 3.500 μονάδες) προκειμένου να επιβεβαιωθεί και η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά του, όσο η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, που εμφανώς διαστρωματώνεται πλέον σε όλο και ευρύτερο μέρος της Σοφοκλέους.

Κατά συνέπεια παραμένουμε θετικοί, περιμένοντας πως η τάση θα ισχυροποιηθεί προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρνοντας τον Δείκτη και σε κλείσιμο πάνω από τις 3.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v