Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό κλίμα

Τη διατήρηση της ανοδικής τάσης προβλέπουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο, ενώ παράλληλα τονίζουν πως στήριξη αναμένεται να προσφέρουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο η ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό κλίμα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως το κλίμα στην αγορά παραμένει θετικό, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Υψηλότερα προβλέπει η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η μετοχή της ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση της ανοδικής κίνησης της Σοφοκλέους, εκτιμά η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει ότι το χθεσινό rebound, και δη με υψηλούς όγκους συναλλαγών, δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο Γενικός Δείκτης θα ξαναπροσπαθήσει να κινηθεί και πάλι προς τα υψηλά έτους, τα οποία και απέχουν μόλις 1% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στη ΔΕΗ, σε συνέχεια της αποχώρησης του προέδρου Ι. Παλαιοκρασσά, γεγονός το οποίο και θεωρείται θετική εξέλιξη για την Επιχείρηση, προσθέτει η Εγνατία Finance.

Στη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας προβλέπει η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως οι χθεσινές εξελίξει γύρω από τη ΔΕΗ είναι ευνοϊκές.

Ανοδικά εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με έναυσμα το χθεσινό ράλι των αμερικανικών αγορών, ενώ σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να επιδοθεί και η Σοφοκλέους.

Παράλληλα, η Eurocorp επισημαίνει πως η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, εν αναμονή της αλλαγής σκυτάλης στη διοίκηση.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 1,14% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 254 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, βοηθούμενες από το ισχυρό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v