Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις γύρω από τις 3.500

Στη μετοχή της ΔΕΗ βγήκαν, όπως αναμενόταν, πωλήσεις – κατοχύρωση κερδών από την πλευρά ορισμένων ξένων, με αποτέλεσμα η μετοχή να διορθώνει κατά 1%. Όμως ο FTSE-20 παραμένει μέχρι και 0,28% υψηλότερα, λόγω των σημαντικών κερδών των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς. Υπέρ των ανοδικών η σχέση με τις πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπιων τόνων είναι η μέχρι στιγμής αντίδραση της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της ΔΕΗ, που λόγω των εξελίξεων παρουσιάζει ενδιαφέρον, επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής την αρχική εκτίμηση όσων παρακολουθούν τις κινήσεις των ξένων τις τελευταίες 5-6 συνεδριάσεις.

Αρχικά η μετοχή άνοιξε με κέρδη μέχρι και 1,2% υψηλότερα, στα 18,34 ευρώ, όπου και εκδηλώθηκαν σταδιακά συναλλαγές (συνολικά περί τις 500.000), φέρνοντας τον τίτλο χαμηλότερα προς τα 17,86 ευρώ.

Βέβαια, ο FTSE-20 κινείται, όπως αναμενόταν, θετικά (0,46%), λόγω της αντίδρασης που συντονισμένα καταγράφεται από Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Οι 4 τραπεζικές μετοχές κερδίζουν περίπου 1,1%, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται σε ικανοποιητικό επίπεδο για την Εθνική και συγκριτικά να είναι αυξημένες στους τίτλους της Eurobank και της Alpha Bank.

Στη μετοχή της Τιτάν συνεχίζονται οι τοποθετήσεις, καθώς ”απειλείται” πλέον άμεσα το υψηλό επίπεδο όλων των εποχών (από το 1912), αφού διασπάστηκε το ιστορικά υψηλό του ομίλου (από εισαγωγής του, το 1912), δηλαδή τα 30,68 ευρώ.

Οι συναλλαγές θεωρούνται μέχρι στιγμής μέτριες, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει τη διαμόρφωση θετικής σχέσης μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με αυξημένο ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών μεσαίας αποτίμησης.

Ενισχύεται, μετά την απεμπλοκή των έργων του μετρό, η μετοχή της Άκτωρ προς τα 3,06 ευρώ, η Τέρνα παραμένει στα 6,22, η Μέτκα ενισχύεται κατά 3,14%, στα 8,54 ευρώ, κερδίζει έδαφος η ΕΛΒΑΛ στα 1,88 ευρώ, η Εθνική Ασφαλιστική στα 4,64 ευρώ, το Αλουμίνιον στα 22,80 ευρώ, η S&B στα 8,08 ευρώ, ο ΔΟΛ στα 2,89 ευρώ και ο Ηρακλής στα 9,04 ευρώ.

Με κέρδη αντιδρούν οι τραπεζικές μετοχές της Γενικής Τράπεζας, της Aspis Bank, συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά ο Φουρλής στα 8,74 ευρώ, στα 7,04 ευρώ διαμορφώνεται πλέον η Frigoglass, σε υψηλά των 9,34 η Jumbo, στα 1,87 η Μηχανική, στα 6,30 η Καθημερινή, στα 10,70 ο Ρόκας, καθώς οι Ισπανοί συνεχίζουν να ενισχύουν αργά αλλά σταθερά τη θέση τους, και βεβαίως την Info-Quest.

Στην τελευταία, προφανώς λόγω της έκτακτης γενικής συνέλευσης (την ερχόμενη Δευτέρα), όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν από τον επιχειρηματία Θ. Φέσσα ενδιαφέροντα για τους επενδυτές μέτρα και ενέργειες.

Πρόγευση των επιχειρηματικών σχεδιασμών του επιχειρηματία είχατε λάβει έγκαιρα μέσω της συνέντευξής του στον Μέτοχο (φύλλο της 24ης/11).

Μέχρι στιγμής είμαστε περισσότερο θετικοί παρά επιφυλακτικοί, περιμένοντας να ”καθίσει” η προσφορά στη μετοχή της ΔΕΗ και να επιβεβαιωθεί η ανοδική τάση των 4 ισχυρότερων τραπεζικών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v