Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά, στην αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25% από τη FED, στα έσοδα ενδεκαμήνου του προϋπολογισμού αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά, στην αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25% από τη FED, στα έσοδα ενδεκαμήνου του προϋπολογισμού αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Παλαιοκρασσάς: Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα τριβών μεταξύ του προέδρου της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσά και των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Σιούφα, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στην καρατόμηση του Γ. Παλαιοκρασσά, αναφέρει η Ημερησία.

Για αχτίδα φωτός στη ΔΕΗ κάνει λόγο η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι το τέλος της εποχής Παλαιοκρασσά ανοίγει τον δρόμο στις εξελίξεις.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΔΕΗ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει ότι είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.

Για παραίτηση – οπερέτα κάνει λόγο Το Βήμα, που μεταξύ άλλων αναφέρεται στο παρασκήνιο, αλλά και στους 20 μήνες που ”κλόνισαν τη ΔΕΗ και τάραξαν τα νεύρα των υπουργών”.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης καρατόμησης διαδραματίστηκε χθες με την αποχώρηση του Ιωάννη Παλαιοκρασσά από τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει ότι οι αρρυθμίες στη διοίκηση της ΔΕΚΟ πριν από μερικούς μήνες μετεξελίχθηκαν σε πλήρη ρήξη του Παλαιοκρασσά με τους υπουργούς Σιούφα και Αλογοσκούφη και τελικά με τον πρωθυπουργό.

Κλείνει σήμερα το κεφάλαιο Παλαιοκρασσά για τη ΔΕΗ με την υποβολή της γραπτής παραίτησής του, ενώ εντείνεται η φημολογία για τον αντικαταστάτη του, αναφέρει το Κέρδος.

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση προκαλεί η αποπομπή–φάρσα από τη ΔΕΗ του κ. Παλαιοκρασσά ύστερα από τη τηλεφωνική παρέμβαση του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με Τα Νέα.

Έσοδα: Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως αυξήθηκαν με ρυθμό 5,4%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον ετήσιο στόχο.

ΕΚΤ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν, αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25%, σε 2,25%, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ευνοούνται οι καταθέτες και χάνουν οι δανειολήπτες.

Καύσιμα: Η ανάγκη άμεσων και ριζικών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα διαπιστώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνεται από την Εξπρές και το ΙΟΒΕ, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εξπρές.

Τράπεζες: Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωνε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, η Πειραιώς μείωνε έως και 1,6% τα σταθερά στεγαστικά επισημαίνει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για μάχη τραπεζών για τα μερίδια αγοράς.

Υψηλότατες, με ευρωπαϊκά δεδομένα, προμήθειες καταβάλλουν οι Έλληνες καταναλωτές σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία κατέθεσε χθες πρόταση για τη δημιουργία, μέχρι το 2010, ενός ”Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Πληρωμών”, στον οποίο η χρέωση για τη μεταφορά χρημάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης καρτών πανευρωπαϊκά, θα είναι η ίδια με τη χρέωση σε εθνικό επίπεδο, αναφέρει η Καθημερινή.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει θέμα χειραγώγησης των τιμών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Μετρό: Ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες και προχωρούν οι διαγωνισμοί για την επέκταση του μετρό προς Ελληνικό και Χαϊδάρι, μετά την απόρριψη των 44 ενστάσεων και προσφυγών, σημειώνει το Κέρδος.

Ενέργεια: Μερίδια από την αγορά ενέργειας διεθνώς διεκδικεί η Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει ότι θα γίνουν επενδύσεις 16 τρισ. δολαρίων την επόμενη 30ετία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ασφαλιστικές: Αν και το τηλεφώνημα αγνώστου χθες το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τοποθέτηση βόμβας αποδείχθηκε φάρσα, ο ”επίδοξος” βομβιστής πέτυχε την αναβολή τη συνεδρίασης της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, τονίζει η Καθημερινή.

Εταιρίες Πληροφορικής: Πάνω από τις μισές εισηγμένες εταιρίες του κλάδου της πληροφορικής εμφανίζουν υποχώρηση εσόδων τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρίας όσο και σε ενοποιημένο, αναφέρει το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Οικονομικοί ήταν οι λόγοι που επέβαλαν την προώθηση των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

CosmOTE: Στη θερμότερη ίσως χρονιά λόγω εξελίξεων από καταβολής της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, η CosmOTE επέλεξε την περαιτέρω διεθνοποίηση των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξής της και στο μέλλον, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, στην οποία ο γενικός εμπορικός διευθυντής της CosmOTE κ. Κώστας Λιαμίδης δίνει συνέντευξη αναφερόμενος στη νέα εταιρική ταυτότητα, το i-mode, ενώ σχολιάζει και τις εξελίξεις στην αγορά.

ΟΛΠ: Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης ”αδειάζει” τον ΟΛΠ υπέρ ιδιώτη, σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ συμπληρώνει ότι ο υπουργός προαναγγέλλει πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Οργανισμό πριν αυτή συνεδριάσει.

Ατλάντικ: Κινητικότητα αλλά και διαψεύσεις παρατηρούνται στην Ατλάντικ, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει ότι οι μέτοχοι καλούν την οικογένεια Λαουτάρη να ξεκαθαρίσει εάν συνομιλεί με την Carrefour.

Plias: Στρατηγικούς ελιγμούς σχεδιάζει η Plias, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Flash: Ξαναγόρασε τον Flash ο Σ. Κόκκαλης, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, συμπληρώνοντας πως (όπως αποκαλύφθηκε χθες) τον αποκτά από την Ελένη Κόκκαλη μέσω Σωτ. Πουλόπουλου.

Interamerican: Αναλογιστικός (για τα αποθεματικά και τη φερεγγυότητα απέναντι στους ασφαλισμένους) έλεγχος θα διενεργηθεί στην Interamerican ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v