Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αχτίδες φωτός μέχρι... νεωτέρας

Εντολές αγοράς που δόθηκαν σε τιμές υψηλότερες της χθεσινής ”καταιγίδας” είχαν ως αποτέλεσμα να ”τραβηχτούν” οι μετοχές των Εθνικής, CosmΟΤΕ, αλλά και Coca Cola, ΟΠΑΠ, Πειραιώς σε ανώτερο σημείο. Επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις και νεότερα επηρεάζουν ανάλογα τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Κινητικότητα στα συμβόλαια της ΔΕΗ, όπου έκλεισε το discount.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά τη χθεσινή ”καταιγίδα” φάνηκαν οι πρώτες... αχτίδες ήλιου.

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης δόθηκαν εντολές αγοράς σε τιμές υψηλότερες, με αποτέλεσμα να ”τραβηχτούν” οι μετοχές των Εθνικής, CosmΟΤΕ, αλλά και Coca Cola, ΟΠΑΠ, Πειραιώς σε ανώτερο σημείο.

Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έκλεισε το discount που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες στο συμβόλαιο της ΔΕΗ.



Έτσι, η Εθνική διαμορφώθηκε και πάλι προς τα 33,84 ευρώ, η Coca Cola οριακά υψηλότερα των 23, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει σε CosmΟΤΕ, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Μία άλλη μετοχή που δέχθηκε χθες τα πυρά των ισχυρών παικτών, ο Μυτιληναίος, αντέδρασε από την αρχή μέχρι και 3,9% υψηλότερα, προς τα 16,74 ευρώ.

Στη ΜΕΤΚΑ δόθηκαν εντολές αγοράς προς τα 8,16 ευρώ, ενώ ανάλογη τάση διαμορφώθηκε για Attica Group, Αλουμίνιον, Γενική, Αττικής, Άκτωρ και Τέρνα.

Για τις δύο τελευταίες μετοχές των τεχνικών εταιριών θα πρέπει να προσεχθεί πως μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα έχει δημοσιοποιηθεί και τυπικά η απεμπλοκή του διαγωνισμού επεκτάσεων γραμμών του μετρό προς Χαϊδάρι και Ελληνικό, για τον οποίο οι δύο όμιλοι έχουν υποβάλει σχετικές προσφορές.

Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος της Άκτωρ έχει μειοδοτήσει στην επέκταση προς το Ελληνικό, οι δε Τέρνα – Παντεχνική στη γραμμή προς Χαϊδάρι.

Σε μία άλλη μετοχή, για την οποία λόγω των τελευταίων επιχειρηματικών κινήσεων υπάρχει αποδεδειγμένα ενδιαφέρον, δηλαδή τις Μινωικές, η τιμή παραμένει στα 3,08 ευρώ, ενώ η Blue Star διαμορφώνεται στα 1,30 ευρώ.

Ανοδικά ξεκίνησαν η Jumbo προς τα 9,26 ευρώ, η Info-Quest προς τα 4,68 ευρώ, το Πλαίσιο προς τα 5,86 ευρώ, ενώ ανάλογα κινούνται ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία (Aspis Bank, Φουρλής, Chipita, Εθνική Ακινήτων, Βωβός, ΟΛΠ κ.ά.).

Για τη συνέχεια και μέχρι τις 14-14:30 παρουσιάζει ενδιαφέρον η διαμόρφωση της τάσης του FTSE-20, κυρίως συγκεκριμένων μετοχών (Εθνικής, ΟΠΑΠ) που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση για αρκετές μετοχές εταιριών της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης.

Να σημειωθεί πως την ώρα που ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους διαμορφωνόταν στο 0,62% υψηλότερα, προς τις 3.363 μονάδες, και ο FTSE-20 προς τις 1.929, σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι η μεταβολή των βασικών δεικτών κυμαινόταν θετικά μεταξύ 0,5%-0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v