Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στον δανεισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στα συνολικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρήσεων, στις εμπλοκές με τα call auctions, στις μεταβολές του πλαισίου παροχής πίστωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στον δανεισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στα συνολικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρήσεων, στις εμπλοκές με τα call auctions, στις μεταβολές του πλαισίου παροχής πίστωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Δανεισμός: Εκρηκτική αύξηση του δανεισμού καταγράφηκε στις τράπεζες σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει ότι μέσα σε ένα χρόνο τα χρέη διογκώθηκαν κατά 14,5 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σήμερα στο 73,5% του ΑΕΠ.

Επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά προκαλεί η θεαματική αύξηση των στεγαστικών δανείων, ενώ επιβράδυνση παρατηρείται στα επιχειρηματικά δάνεια, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ταμειακό Έλλειμμα: Στο 5,6% του ΑΕΠ διαμορφώνεται το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο του 2005, αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σοφοκλέους: Μεγάλη υποχώρηση, που προκάλεσε προβληματισμό στους χρηματιστές, σημείωσαν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ο Γενικός Δείκτης επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι αιτία στάθηκαν οι δημοπρασίες.

Ύποπτες συναλλαγές στο Χ.Α. διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με Το Βήμα.

Πιστώσεις: Μεταβολές του πλαισίου παροχής πίστωσης αποφάσισε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρό της Α. Πιλάβιο έχουν στόχο ”να προσφέρουν στους επενδυτές περισσότερες δυνατότητες και επιλογές και γενικώς μεγαλύτερη ευελιξία στις παρεχόμενες από τα μέλη του Χ.Α. πιστώσεις, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διασφάλισης του συστήματος συναλλαγών και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς” αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Φωτιές άναψε στους κόλπους της κυβέρνησης η διάταξη του νομοσχεδίου για κατάργηση του νόμου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σημειώνει η Ημερησία, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι, ενώ ο ΣΕΒ στηρίζει τις αλλαγές.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Οι προτάσεις για τις ΔΕΚΟ προκαλούν μπαράζ απεργιών και προσφυγών από τους εργαζόμενους αναφέρουν Τα Νέα.

Παλαιοκρασσάς: Σάλος έχει προκληθεί στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ, Ι. Παλαιοκρασσά, επισημαίνει η Ημερησία.

Συνεχίστηκε και χθες η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΔΕΗ περί δικομματικής μαφίας που δρα στην επιχείρηση.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η σύγκρουση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Σιούφα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ αναφέρει Το Βήμα.

Κατοικίες: Σταθεροποίηση των τιμών των κατοικιών στα σημερινά υψηλά επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα και κίνδυνο εισόδου της κτηματαγοράς σε περίοδο ύφεσης λόγω περιορισμένης ζήτησης προβλέπουν για το 2006 παράγοντες της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με την Εξπρές.

Αποτελέσματα Εννεαμήνου: Τη στιγμή που ο κίνδυνος της ύφεσης απειλεί την αγορά και τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται, οι τράπεζες παρουσιάζουν σε κάθε τρίμηνο αυξημένη κερδοφορία, αναφέρει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας ότι από τα αποτελέσματα εννεαμήνου προκύπτει ότι η αύξηση των κερδών των τραπεζών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 48,8% και σε επίπεδο μητρικών εταιριών σε 47,4%.

Στις 258 ανέρχονται οι κερδοφόρες εισηγμένες, σε σύνολο 327 εταιριών που δημοσίευσαν εμπρόθεσμα τα αποτελέσματα της περιόδου που έληξε στις 30/9/2005 αναφέρει το Κέρδος.

Οι υψηλές ζημίες του ΟΤΕ στο εννεάμηνο φέτος έπληξαν τη συνολική κερδοφορία των εισηγμένων στο Χ.Α. σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως στον αντίποδα ήλθαν οι θεαματικές επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου.

ΕΚΤ: Τις κατηγορίες των δανείων που επηρεάζονται από πιθανή αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ παραθέτει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει ότι ενδεχόμενη μικρή αύξηση κατά 0,25% δεν θα αποτελέσει την απαρχή ανοδικής τάσης.

ΙΟΒΕ: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του ΙΟΒΕ, αναφέρει η Εξπρές.

Ξενοδοχεία: Εκτός των κινήτρων του Αναπτυξιακού Νόμου μένουν, τελικά, οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στις καθιερωμένες τουριστικές περιοχές της χώρας, παρά τις προσπάθειες Αβραμόπουλου να δοθούν ενισχύσεις στα υψηλής κατηγορίας νέα ξενοδοχεία και σε αυτές τις περιοχές τονίζει το Κέρδος.

Internet: Φθηνότερο έως και 50% θα είναι το Ιnternet για τους φοιτητές σύμφωνα με την Εξπρές.

Alpha Bank: Η λιανική τραπεζική αποτέλεσε αιχμή του δόρατος για την Alpha Bank στο εννεάμηνο σύμφωνα με την Καθημερινή, που προσθέτει ότι καταναλωτική και στεγαστική πίστη αυξήθηκαν κατά 46,4% και 35,8% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v