Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτός ο δρόμος της ανόδου

Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξει σήμερα πίσω η αγορά. Το θετικό κλίμα θα πρέπει να κατοχυρωθεί από το άνοιγμα, να εδραιωθεί στη συνέχεια και να επηρεάσει ανάλογα τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση από τις 2 το μεσημέρι και μετά. Ρευστή η τάση -με παγίδες- στη μετοχή της ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από αργά χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη, νωρίτερα στην Ευρώπη, θα πρέπει να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους.

Οι περισσότερες ενδείξεις και προϋποθέσεις συνηγορούν υπέρ αυτού του ενδεχόμενου.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της ΔΕΗ μπορεί μεν να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα τη μετοχή και εν μέρει την τάση του FTSE-20, θα πρέπει ωστόσο να προσεχθεί πως τουλάχιστον από την πλευρά των ξένων η παραίτηση Παλαιοκρασσά έχει προεξοφληθεί, αφομοιωθεί και εν μέρει αναζητείται αφορμή για να κατοχυρωθεί με τη μορφή κερδών.

Βέβαια, ο ”Κερδοσκόπος” παρατηρεί σήμερα πως ”χθες άνοιξαν περίπου 2.300 συμβόλαια ποντάροντας προφανώς στην αλλαγή φρουράς”.

Όμως η διακύμανση της μετοχής της ΔΕΗ δεν είναι αυτή που θα καθορίσει τόσο την τάση του FTSE-20, όσο η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών.

Για την Alpha Bank σημειώνεται ”νέα ομοβροντία θετικών εκθέσεων”, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο σχετικό θέμα, ενώ προ ολίγων ημερών οι ξένοι αναλυτές έθεταν υψηλότερα των 40 ευρώ την τιμή–στόχο για την Εθνική.

Δεδομένου ότι για τον FTSE-20 επιβεβαιώθηκε, κυρίως προχθές αλλά και χθες, η ανθεκτικότητα της στήριξης πέριξ των 1.905 μονάδων, με το δείκτη να ξεκινά σήμερα από τις 1.934,7 μονάδες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μεν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και σε πλήθος μετοχών που θα βρεθούν σε διαπραγμάτευση από τις 14.00 και μετά.

Σε αυτή την κατηγορία, όπως φάνηκε και χθες, πλήθος μετοχών μπορούν να υπεραποδώσουν εν όψει της αναμενόμενης νέας ανοδικής αντίδρασης προς την περίοδο των εορτών.

Στα επιμέρους να προσεχθούν η απεμπλοκή των δύο επεκτάσεων γραμμών του μετρό προς Χαϊδάρι και Ελληνικό, η υπεραντίδραση χθες του Μυτιληναίου (στο εξωτερικό βρίσκονται στελέχη του ομίλου για παρουσίαση σε Αμερικανούς διαχειριστές), τα αποτελέσματα της Σαράντης, και βέβαια μικρότερων εταιριών όπως οι ΔΙΕΚΑΤ, ΚΛΜ, Frigoglass, Πλαστικά Κρήτης, Σελόντα και αρκετές ακόμη από το χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v