Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Νέο μπαράζ θετικών εκθέσεων (upd 4)

Νέες υψηλότερες τιμές–στόχους έθεσαν οι UBS (στα 33 ευρώ), CSFB (30,7 ευρώ), Deutsche Bank (28,5 ευρώ), Εγνατία (28,4 ευρώ), Ρroton (27,5 ευρώ) για τη μετοχή της Alpha Bank σε συνέχεια των ”θετικών” αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Διατηρεί τη σύσταση ”buy” η Citigroup. Μέρισμα ύψους 0,78 ευρώ για το 2005 προβλέπει η HSBC.

Alpha Bank: Νέο μπαράζ θετικών εκθέσεων (upd 4)
Νέες υψηλότερες τιμές–στόχους έθεσαν οι UBS, Deutsche Bank, Εγνατία Finance και Proton για τη μετοχή της Alpha Bank σε συνέχεια των ”θετικών” αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 28 ευρώ η Citigroup. Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το μέρισμα του 2005 προχώρησε η HSBC.

Στο 60%, από το 42% που ήταν το 2004, θα αυξηθεί σταδιακά το προς διανομή ποσοστό του μερίσματος, όπως ανέφερε η διοίκηση της Alpha Bank κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η UBS αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα στα 33 ευρώ, από τα 31 ευρώ πριν, όπως προκύπτει από έκθεσή της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”buy 1”.

O ελβετικός οίκος διευκρινίζει πως η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank αντανακλά την αύξηση της τάξης του 7% που υιοθέτησε στις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή.

Επισημαίνει ότι κύριο ”κλειδί” για την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της ήταν η καλύτερη του αναμενομένου βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και ο χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης σε 22% από 24% για το 2005, το 2006 και το 2007.

Η CSFB σε έκθεσή της αυξάνει στα 30,7 ευρώ, από 28 ευρώ πριν, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

O διεθνής οίκος διατυπώνει τις επιφυλάξεις του για την πτώση των περιθωρίων της τράπεζας, τονίζει ωστόσο τις δηλώσεις της διοίκησης της Alpha Bank η οποία χαρακτήρισε προσωρινή την τάση.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμώνται στα 504,6 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος και στα 614 εκατ. ευρώ το 2006.

Εξάλλου, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο στα 28,5 ευρώ, από τα 28 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, ενώ επισημαίνει ότι η μετοχή της Alpha Bank παραμένει ”αγοραστική ευκαιρία” καθώς διαπραγματεύεται με 15% discount έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 28,40 ευρώ, από τα 25,60 ευρώ προηγουμένως, έθεσε και η Εγνατία Finance, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.

Η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 13,7% για τη μετοχή της Alpha Bank, γεγονός που την οδηγεί στη σύσταση ”accumulate”.

Από την πλευρά της η Proton αυξάνει στα 27,5 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”neutral”.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει το γ΄ τρίμηνο της Alpha bank ως ”καλό”, ενώ τονίζει το στόχο που έχει θέσει η τράπεζα αναφορικά με την απόκτηση μεριδίου αγοράς 10% στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης που διαθέτει παρουσία, έως το 2008.

Στο μεταξύ η Citigroup με έκθεσή της (01/12) διατηρεί την τιμή – στόχο στα 28 ευρώ, και τη σύσταση ”buy”. Oι αναλυτές του διεθνούς οίκου αναβαθμίζουν υψηλότερα τις προβλέψεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2005 και το 2006.

Ειδικότερα εκτιμούν EPS στα 1,68 ευρώ το τρέχον έτος και στα 2,08 ευρώ το 2006.

Παράλληλα, σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της όσον αφορά στο μέρισμα που θα διανείμει η Alpha Bank το 2005 προχώρησε η HSBC (εκτιμά πως θα ανέλθει στα 0,78 ευρώ), ύστερα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της τράπεζας, ενώ ο οίκος επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”overweight” και τη θεωρητική τιμή-στόχο των 27,9 ευρώ για τη μετοχή της.

Η HSBC επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της Alpha Bank ανέφερε πως το προς διανομή ποσοστό μερίσματος θα αυξηθεί σταδιακά στο 60% από 42% που ήταν στο 2004.

Επισημαίνει επίσης πως η διοίκηση της Alpha Bank είχε αναφέρει στο παρελθόν πως το προς διανομή ποσοστό θα ενισχυόταν προς το 50%.

Η Eurobank Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”market perform” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι η τράπεζα διαθέτει το προφίλ ενός ”παίκτη αξίας” μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους.

Ειδικότερα, σημειώνει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 11,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007, έναντι 12,5 που διαπραγματεύεται ο μέσος όρος των ελληνικών τραπεζών.

Αυτό, σύμφωνα με τη Eurobank Securities, δικαιολογείται από το χαμηλότερο αναπτυξιακό προφίλ όσον αφορά στα κέρδη ανά μετοχή (προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 13% έναντι 20% του τραπεζικού κλάδου στο σύνολο).

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (30 Νοεμβρίου) στα 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v