Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων για EPS

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου υποβαθμίζει τις συστάσεις για τις μετοχές των Μαΐλλη και ΔΕΗ, ενώ θέτει ”υπό αναθεώρηση” τις συστάσεις για τις μετοχές των Folli Follie και Φουρλή.

Εγνατία: Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων για EPS
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα υποβαθμίζει τις συστάσεις για τις μετοχές των Μαΐλλη και ΔΕΗ, ενώ θέτει ”υπό αναθεώρηση” τις συστάσεις για τις μετοχές των Folli Follie και Φουρλή.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως σε συνέχεια της ολοκλήρωσης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου (η οποία εμπεριείχε λίγες μόνο αρνητικές εκπλήξεις και συγκεκριμένα τις ΔΕΗ, Αγροτική, Folli Follie, Intracom και Μαΐλλη) αισθάνεται αισιόδοξη για τη θεμελιώδη απόδοση του Γενικού Δείκτη τόσο την τρέχουσα όσο και την ερχόμενη χρονιά.

”Εκτιμούμε πως τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 θα παρουσιάσουν αύξηση 40,7% και του 2006 κατά 21,6%” αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής, επισημαίνοντας ότι οι προβλέψεις για το 2005 είναι υψηλότερες απ’ ό,τι ήταν ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου όπου προέβλεπε αύξηση 34,5%.

Τονίζει επίσης πως σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του 2006 είναι χαμηλότερες, υπενθυμίζοντας πως οι προβλέψεις της στις αρχές Νοεμβρίου έκαναν λόγο για αύξηση 27% στο 2006.

Ο λόγος για την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Εγνατία Finance για το 2005 είναι απόρροια της ανοδικής αναθεώρησης της κερδοφορίας των τραπεζών, ενώ η πτωτική αναθεώρηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 αποδίδεται κυρίως στην αναθεώρηση των μεγεθών της ΔΕΗ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως έθεσε ”under review” τις μετοχές των Folli Follie και Φουρλή, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση για τη μετοχή της Μαΐλλης σε ”hold” από ”buy”.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή υποβάθμισε σε ”hold” από ”accumulate” τη μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v