Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάνας και ”πακέτα” έκλεψαν τις εντυπώσεις

Επιλεκτική άνοδος από δεικτοβαρείς τίτλους που ώθησαν το δείκτη σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, εν μέσω θετικής εικόνας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως δεν ικανοποίησε ούτε η καθαρή αξία συναλλαγών ούτε η τελική εικόνα ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Ιστορικό υψηλό για Τιτάνα. Σημαντικά ”πακέτα” σε Ελινόιλ, CPI και Φουρλή.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιλεκτική άνοδος από δεικτοβαρείς τίτλους που ώθησαν το δείκτη σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, εν μέσω θετικής εικόνας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως δεν ικανοποίησε ούτε η καθαρή αξία συναλλαγών ούτε η τελική εικόνα ανοδικών – πτωτικών μετοχών, ενώ το -1,27% του FTSES και το -0,99% του Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας καταδεικνύουν τι συνέβη σε ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να κινείται από το θετικό momentum και την εικόνα των μεγάλων διεθνών αγορών και έστω και αν υπάρχει σημαντική έλλειψη ειδήσεων – επιχειρηματικών εξελίξεων δεν αποκλείουν κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς κατά γενική ομολογία εναπόκειται καθαρά στις διαθέσεις των διαχειριστών το που θα θελήσουν να τερματίσουν τη φετινή χρονιά.

Τεχνικά η εικόνα του Γενικού Δείκτη δείχνει καλύτερη από αυτή του FTSE, καθώς ο πρώτος κατόρθωσε να κλείσει έστω και οριακά υψηλότερα από τις 3.515 μονάδες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κίνηση προς τις 3.550 μονάδες.

Από τους λεγόμενους δεικτοβαρείς τίτλους, τουλάχιστον εντυπωσιακός ο τίτλος του Τιτάνα ο οποίος όχι μόνο παρουσιάζει εκπληκτική, τεχνικά, εικόνα αλλά κατέγραψε και νέο ιστορικό υψηλό (με ακόμα μεγαλύτερα κέρδη η προνομιούχος μετοχή σε μία προσπάθεια να κλείσει τη σημαντική ψαλίδα).

Σημαντικά κέρδη για την Ελληνική Τεχνοδομική, αξιοσημείωτα για την Πειραιώς (μετά την έκθεση της Goldman Sachs που δίνει τιμή – στόχο τα 21,5 ευρώ), αλλά και για Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Coca-Cola 3E, Motor Oil και αμετάβλητος ο τίτλος του Γερμανού.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Αγροτική, Intracom, Folli Follie, Eurobank και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Hyatt, ΚΑΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά το αρνητικό ξεκίνημα που τον έφερε μέχρι τις 3.505,79 μονάδες, κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 3.519,49 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 3.515,62 μονάδες με κέρδη 0,22%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 189 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Κατά την ίδια συνεδρίαση οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων αρκέστηκαν να ακολουθήσουν την υποκείμενη μειώνοντας σχετικά τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά τα επιμέρους, σημαντική η κινητικότητα σε Intralot, Ρόκα, Chipita, μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση για τη Λάμψα, σημαντικά κέρδη για τη Χαλκόρ αλλά και για τις υπόλοιπες θυγατρικές του Ομίλου Βιοχάλκο, όμως η γενικότερη επιφυλακτικότητα που επικρατεί για ένα σημαντικά μεγάλο τμήμα του ταμπλό δεν επέτρεψε σε αρκετές διακριθέντες τίτλους να καταγράψουν ακραίες ημερήσιες διακυμάνσεις.

Πέρασαν σήμερα μέσω του Χ.Α. τέσσερα πακέτα συνολικά 990.000 μετοχών της εταιρίας Fourlis, στην τιμή των 9,32 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχούν στο 1,94% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, πέρασε ένα πακέτο 569.800 τεμαχίων της Elinoil στη τιμή των 7,70 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 6% του μετοχικού της κεφαλαίου και ένα πακέτο 1.813.675 τεμαχίων της CPI στην τιμή των 0,72 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο 18,3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα 119.400 και 50.000 τεμαχίων της Intracom στη τιμή των 13,24 και 13,54 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 300.000 τεμαχίων της ΕΛΤΕΧ στα 4,16 ευρώ και ένα πακέτο 12.557 τεμαχίων της Eurobank στα 27,80 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 40.000 τεμαχίων της Cosmote στα 18,56 ευρώ, ένα πακέτο 157.547 τεμαχίων της Alpha Bank στα 25,40 ευρώ, ένα πακέτο 184.792 τεμαχίων της Μπάμπης Βωβός στα 13,85 ευρώ, ένα πακέτο 40.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 26,28 ευρώ και ένα πακέτο 170 τεμαχίων της ΕΛΤΕΧ στα 4,38 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 46.920 τεμαχίων της Cosmote στα 18,76 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v