Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Θετική για ελληνικές τράπεζες

Την Πειραιώς και δευτερευόντως την Εθνική χαρακτηρίζει ως κορυφαίες επιλογές της η Goldman Sachs στο report της με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου, όπου ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών. Στα 21,5 ευρώ η τιμή-στόχος για την Πειραιώς (”outperform”), στα 39,1 ευρώ για την Εθνική (”outperfrom”), στα 28,5 για τη Eurobank (”inline”) και στα 25,6 για την Alpha (”underperform”).

Goldman Sachs: Θετική για ελληνικές τράπεζες
Την Πειραιώς και δευτερευόντως την Εθνική χαρακτηρίζει ως κορυφαίες επιλογές της η Goldman Sachs στο report της με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου, όπου ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν ρυθμούς ανάπτυξης, δυνατότητες αναδιάρθρωσης και περιθώριο ανοδικής κίνησης στις προβλέψεις των κερδών τους.

Για την Πειραιώς η σύσταση είναι ”οutperform” με τιμή-στόχο τα 21,5 ευρώ, ενώ όπως αναφέρεται ”υπάρχει σημαντική αξία κρυμμένη στο δίκτυο της τράπεζας”. Σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζει χαμηλή διείσδυση υποκαταστημάτων με μόνο 0,32 υποκαταστήματα ανά 1.000 κατοίκους, αναφέρει η έκθεση. Η Πειραιώς αυξάνει επιθετικά το δίκτυό της, κυρίως στην Αθήνα και στο Βορρά, αναφέρεται.

Η τιμή-στόχος για τη δεύτερη σημαντικότερη επιλογή του οίκου, την Εθνική, τίθεται στα 39,1 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι και πάλι ”outperform”. Ο οίκος κάνει λόγο για ”παιχνίδι ισολογισμού”, ενώ επισημαίνει τις θετικές προοπτικές αναδιάρθρωσης.

Για τη Eurobank η τιμή-στόχος τίθεται στα 28,5 ευρώ με σύσταση ”in line”, ενώ επισημαίνεται ιδιαίτερα η ισχυρή δραστηριοποίηση του ιδρύματος στα Βαλκάνια. Ωστόσο, η Goldman Sachs τονίζει πως ”είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει ενθουσιασμός”, αν και χαρακτηρίζει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ”υψηλού περιθωρίου κέρδους”.

Περισσότερο επιφυλακτική είναι η έκθεση για την Alpha Bank, για την οποία η σύσταση είναι ”underperform” και η τιμή-στόχος τίθεται στα 25,6 ευρώ. Η σταδιακή απώλεια μεριδίου καταθέσεων μπορεί ίσως να αντιπροσωπεύει πιθανό πρόβλημα για τις προοπτικές ανάπτυξης της τράπεζας, αναφέρεται.

Δεδομένων των σχετικά υψηλών περιθωρίων κέρδους, μια επιτάχυνση στη συμπίεση των spreads θα αποτελούσε το βασικό ρίσκο, κατά την εκτίμηση της Goldman Sachs.

Η μείωση των spreads εμφανίζεται πιθανή καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς σταδιακά επιβραδύνουν και ενώ ο ανταγωνισμός δυνητικά αυξάνεται αναμένουμε τα καθαρά περιθώρια κέρδους να παραμείνουν σχετικά υψηλά μεσοπρόθεσμα, τονίζει ο οίκος.

Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 17,6 ευρώ, της Εθνικής στα 34,68 ευρώ, της Alpha Bank στα 25,15 ευρώ και της Eurobank στα 27,68 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v