Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ετοιμο το Διάταγμα για Ασφαλιστικό τραπεζών”

”Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στο Ασφαλιστικό των τραπεζών. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο” δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσής του μετά τα συμβούλια Ecofin και Eurogroup. Τι ειπώθηκε για τιτλοποίηση και εξαιρέσεις σχετικά με ΦΠΑ.

”Ετοιμο το Διάταγμα για Ασφαλιστικό τραπεζών”
της Έλενας Λάσκαρη

”Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στο Ασφαλιστικό των τραπεζών. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο” δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσής του μετά τα συμβούλια Ecofin και Eurogroup.

Περιμένουμε την ολοκλήρωση της οικονομικής μελέτης για την ένταξη της Εμπορικής και την υποβολή σχετικής έκθεσης από την Αγροτική, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Αλογοσκούφης ρωτήθηκε σχετικά με το επίμαχο άρθρο 14 του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, που προβλέπει παρέμβαση με νόμο από πλευράς κυβέρνησης στην περίπτωση που στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ δεν τροποποιηθούν εντός τετραμήνου οι κανονισμοί προσωπικού.

Τόνισε ότι ”ο μόνος φυσικός διαιτητής σε αυτή την περίπτωση είναι ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει τις ζημίες και εκπροσωπείται από τους βουλευτές”. Χαρακτήρισε δε το τετράμηνο πολύ λογική προθεσμία για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα της τιτλοποίησης, επανέλαβε ότι το θέμα αυτό έχει τελειώσει, τονίζοντας παράλληλα ”δεν το συζητώ με κανέναν”.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Ecofin ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα των εξαιρέσεων στο ΦΠΑ.

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα εξεταστεί εάν θα υπάρξει εξαίρεση σειράς υπηρεσιών από τον υψηλό συντελεστή του 19% και υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή 9% έως το 2015.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι μειωμένοι συντελεστές αφορούν σε υπηρεσίες ανακαίνισης κατοικιών άνω των 5 ετών, ανακαίνιση μνημείων, ανακύκλωση, μικρές υπηρεσίες επισκευής, καθαρισμό ιδιωτικών κατοικιών, κομμωτήρια και διόδια.

Τέλος για το ζήτημα του ελλείμματος ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για φέτος να υπάρξει ελαφρώς καλύτερη επίδοση έναντι του προβλεπομένου 4,3% του ΑΕΠ και επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 2,3% για το 2007 και στο 1,7% για το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v