Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Συντήρηση” για Γ.Δ. - ενδιαφέρον για ”μεσαία”

Συντήρηση στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση μέχρι τις 14.00 θέλουν οι ”παίκτες”, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στις ”καλές” μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Υψηλότερα και των 35 ευρώ η Εθνική, σε νέα ιστορικά μέγιστη τιμή η Τιτάν, θετική η Goldman Sachs για την Πειραιώς και με προσδοκίες για μετοχές θυγατρικών ομίλων όπως η Εθνική και η Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επανάληψη του έργου των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων θα ήθελαν να δουν σήμερα οι ”παίκτες”.

Συντήρηση δηλαδή σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και FTSE-20, ”μόχλευση” σε επιμέρους μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης και υπεραπόδοση σε συγκεκριμένους τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα, μέχρι τις 14.00, θα είναι ανάλογο των τελευταίων ημερών, είναι πιθανή η συντήρηση του ενδιαφέροντος σε μετοχές με διαμορφωμένη (ή σε υπό διαμόρφωση) ανοδική τάση.

Θα επιμείνουμε κατ’ αρχάς σε μετοχές θυγατρικών ομίλων (κυρίως Εθνική, Βιοχάλκο) και σε τίτλους όπως οι Δομική Κρήτης, Olympic Catering, Vivere, ΟΛΘ, Ελινόιλ, ΝΕΛ, Everest και ορισμένοι ακόμη.

Βέβαια, η πίεση που σημειώνεται τελευταία (8 στις 10 συνεδριάσεις) για τον Small Cap–80 μπορεί να επιτείνει τις πωλήσεις ορισμένων παραγόντων της αγοράς πλην όμως οδηγεί στον διαχωρισμό εκείνων των τίτλων που σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μπορούν να προσφέρουν υπεραξίες, με το ανάλογο βέβαια ρίσκο.

Ζητούμενο μέχρι τις 14.00 είναι η διασφάλιση της στήριξης της ευρύτερης περιοχής των 3.500 μονάδων (για τον FTSE-20 πέριξ των 1.945 – 1.948 μονάδων), με το ενδιαφέρον από τον FTSE-20 να επικεντρώνεται στην Εθνική (ξεπέρασε και τα 35 ευρώ), την Πειραιώς (που επιλέγεται από την Goldman Sachs), τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και μακράν τον καλύτερο εκπρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, την ιστορική Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v