Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Ολοκληρώνεται το roadshow στο Λονδίνο

Ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ το τριήμερο roadshow που πραγματοποίησε η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας στο Λονδίνο. Σήμερα από τη διοίκηση της τράπεζας κατατέθηκε στο χρηματιστήριο συμπλήρωμα 20 σελίδων του ενημερωτικού της τράπεζας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Εμπορική: Ολοκληρώνεται το roadshow στο Λονδίνο
του Γ. Μαντέλα

Ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ το τριήμερο roadshow που πραγματοποίησε η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του roadshow ο Πρόεδρος της τράπεζας, Γ. Προβόπουλος, συναντήθηκε με στελέχη μεγάλων ξένων επενδυτικών οίκων ώστε να τους ενημερώσει για προοπτικές του ομίλου, ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Πέμπτη και Παρασκευή αρμόδια στελέχη της τράπεζας θα βρίσκονται στο Παρίσι και το Εδιμβούργο για τους ίδιους λόγους.

Στο μεταξύ σήμερα από τη διοίκηση της τράπεζας κατατέθηκε στο χρηματιστήριο συμπλήρωμα 20 σελίδων του ενημερωτικού της τράπεζας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου όπως επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που έστειλε η Credit Agricole στην Εμπορική σχετικά με το θέμα του δικαιώματος πρώτης άρνησης που έχει, αναφορικά με ένα επιπλέον 9% των μετοχών της τράπεζας.

Ως γνωστόν στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι είναι δικαίωμα, αλλά όχι υποχρέωση της Εμπορικής να επαναγοράσει το αρχικό πακέτο μετοχών της γαλλικής τράπεζας στην τιμή των 48 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από την 21/11/2005 έως και την 21/12/2005, ορίσθηκε η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, κατά 145.630.617,00 ευρώ.

Ειδικότερα θα εκδοθούν 26.478.294 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,50 ευρώ εκάστη, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 5 νέες μετοχές για κάθε 20 παλαιές.

Το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε να αναθέσει στην επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan την εγγυημένη κάλυψη των τυχόν αδιάθετων μετοχών έως το 50% του συνολικού ύψους της έκδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v