Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν... ΟΠΑΠ - Τιτάνας και Motor Oil

Καλή από την αρχή της είναι σήμερα η συνεδρίαση, αποκτά χρώμα... και παλμό μετά τις 14.00. Στα υψηλά του ο ΟΠΑΠ, τοποθετήσεις διορατικών παικτών στο Γερμανό, υψηλή η εμπορευσιμότητα και η απόδοση της Chipita και στο περίπου 1 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών - πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη ”δεύτερη ταχύτητα” του FT 20 επικεντρώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μετά τις Tιτάνα (4,1%), Motor Oil (4,1%), Αγροτική (2,2%), οι αγοραστές ακολουθούν υψηλότερα προς τα 14,12 ευρώ τη μετοχή του Γερμανού με απόδοση 2,2%.

Συγκριτικά οι συναλλαγές στη μετοχή της τελευταίας εμφανίζονται αυξημένες, με τους διορατικούς παίκτες να λαμβάνουν θέση. Οι συναλλαγές στις 14.10 ξεπερνούσαν τα 200.000 τεμάχια, προσδίδοντας ιδιαίτερο ενιδαφέρον στην τεχνική αντίδραση της μετοχής.

Από το μεσαίο χώρο θα επιμείνουμε στις αυξημένες συναλλαγές (περίπου 500.000 τεμάχια), στην απόδοση (3,3%) και στην τιμή (3,2 ευρώ) της Chipita.

Ανοδικά αντιδρά και η μετοχή της Ακτωρ, σταθερά μετά την ανακοίνωση της απεμπλοκής των δύο προεκτάσεων του μετρό, ενώ ανοδικά συνεχίζουν οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο. Η Χαλκόρ με συναλλαγές περισσότερες των 127.000 χιλ. τεμάχια ξεπερνά το 9%, στα 1,94 ευρώ.

Η Εθνική Ασφαλιστική, με χαμηλές μέχρι στιγμής συναλλαγές, διαμορφώνεται προς τα 4,7 ευρώ (1,4%).

H σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετά τα πρώτα 15 – 20 λεπτά της συνεδρίασης για τις μετοχές της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1. Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 20 λεπτών ξεχωρίζουν οι Κλωστήρια Ναυπάκτου (0,77 ευρώ), Olympic Catering (2,08 ευρώ), Αλουμύλ (2,75 ευρώ), Κυριακούλης (1,03 ευρώ), αλλά και Cyclon, Everest, Νεώριο, Altec, ΕΛΜΕΚ και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Ενδιαφέρουσα από την αρχή της η σημερινή συνεδρίαση αποκτά χρώμα και μετά τις 14.00, ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς ότι το κυνήγι του χριστουγεννιάτικου δώρου βρίσκεται σε καλό δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v