Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα υψηλά με ΟΠΑΠ

Με προϋποθέσεις καλύτερες απ’ ό,τι στις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Υπαίτιος η Morgan Stanley, αφορμή ο ΟΠΑΠ και ”μοχλός” οι αγορές των ξένων στη μετοχή του Οργανισμού. Συνολικότερα, καλή είναι η εικόνα στον FTSE-20, με τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο να ξεχωρίζουν από τα ”μεσαία”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η έκθεση της Morgan Stanley για τον ΟΠΑΠ τραβάει υψηλότερα τη μετοχή του Οργανισμού κατά 4% και τον Γενικό Δείκτη προς τις 3.537 μονάδες.

Το θετικό είναι πως από τον FTSE-20 οι αγοραστές εμφανίζονται υψηλότερα και στις μετοχές των ΟΤΕ (στα 18 ευρώ), Motor Oil (19,60 ευρώ), Γερμανού (14 ευρώ), αλλά και σε Τιτάν, Intracom, ΔΕΗ, Αγροτική Τράπεζα, Eurobank, CosmOTE, Coca Cola και Alpha Bank.

Θα λέγαμε πως σήμερα, σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις, πραγματοποιείται η καλύτερη δυνατή εκκίνηση, με επιπλέον στοιχείο της συναλλαγές που είναι συγκριτικά περισσότερες, καθώς -κυρίως λόγω ΟΠΑΠ- προσέγγισαν τα 30 εκατ. ευρώ στα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης.

Η ”μόχλευση” μετοχών θυγατρικών ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς σε Χαλκόρ, Σιδενόρ, Ελβάλ πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές, με την τιμή να ενισχύεται μέχρι και 6% υψηλότερα.

Αντιθέτως, στο ”ρελαντί” παραμένουν μέχρι στιγμής οι μετοχές των Εθνικής Ασφαλιστικής, Εθνικής Ακινήτων και δευτερευόντως του Ηρακλή.

Ανοδική τάση προς τα 13,98 ευρώ για την Intralot, ξαφνιάζει θετικά η Chipita με κέρδη 3,3% στα 3,20 ευρώ, ενώ ακολουθεί στα 3,60 ευρώ η Attica Group.

Ικανοποιητικά διαμορφώνεται η τιμή και των μετοχών μικρότερων τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση του Ρόκα (11,30 ευρώ) και λιγότερο της Μηχανικής (1,81 ευρώ) και της Νεοχημικής (4,98 ευρώ).

Έχοντας διασφαλίσει τα νώτα μας, ειδικότερα όσον αφορά στον FTSE-20 (προς τις 1.970 μονάδες), οδηγούμεθα με καλές προϋποθέσεις προς τις 14.00.

Η προσδοκία καταγραφής ενός ακόμη υψηλού έτους για τον Γενικό Δείκτη αναμφίβολα διαμορφώνει βραχυπρόθεσμα τάση σε ένα ευρύτατο τμήμα της αγοράς, με ό,τι θετικό μπορεί να συνεπάγεται για τις επόμενες συνεδριάσεις.

ΣΗΜ: Από χρηματιστηριακής πλευράς η τεχνική συμπεριφορά της Chipita βάζει και πάλι σε... υπόνοιες ορισμένους προσεκτικούς αναλυτές.

Chipita και Δέλτα Συμμετοχών έχουν διαψεύσει τα όποια σενάρια έχουν κυκλοφορήσει για μεταξύ τους στρατηγική συνεργασία. Καλώς ή κακώς, όμως, στο ταμπλό άλλα... προεξοφλούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v