Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Ζητά (και) τις αδιάθετες μετοχές η CA

Η Credit Agricole όχι μόνο θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά ζητά να καλύψει και τυχόν αδιάθετες μετοχές, γνωστοποίησε με επιστολή της προς τη διοίκηση της Τράπεζας. Τι απαντά η διοίκηση.

Εμπορική: Ζητά (και) τις αδιάθετες μετοχές η CA
Η Credit Agricole όχι μόνο θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά ζητά να καλύψει και τυχόν αδιάθετες μετοχές, γνωστοποίησε με επιστολή της προς τη διοίκηση της Τράπεζας.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε το euro2day.gr στις 8 Νοεμβρίου 2005 (Δες στη Δεξιά Στήλη ”Διαβάστε Επίσης”).

Από την πλευρά της η διοίκηση της Τράπεζας γνωστοποιεί ότι τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν στην περίπτωση που οι παλαιοί μέτοχοι δεν ενασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης και προεγγραφής, θα διατεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, κατά την κρίση του.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της τράπεζας ανακοίνωσε στις 28 Νοεμβρίου ότι θα αναθέσει στην επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan την εγγυημένη κάλυψη των τυχόν αδιάθετων μετοχών έως το 50% του συνολικού ύψους της έκδοσης.

---- Η ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο

Σύμφωνα με τα άρθρα 11-15 και 18 του Νόμου 3371/2005, η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής:

”Αναφορικά με την από 18.10.2000 Συμφωνία-Πλαίσιο Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας και της Credit Agricole S.A. (Κεφάλαιο 3.20 Σημαντικές Συμβάσεις του από 10 Νοεμβρίου 2005 Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, και Κεφάλαιο 1.6 Κύριοι Μέτοχοι του από 2 Δεκεμβρίου Συμπληρώματος του ως άνω Ενημερωτικού Δελτίου), με την από 7 Δεκεμβρίου 2005 επιστολή της Credit Agricole προς την Εμπορική Τράπεζα γνωστοποιείται ότι

(Α) η Credit Agricole αποφάσισε να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, εγγραφόμενη για τις μετοχές που αντιστοιχούν στην υφιστάμενη μετοχική της αναλογία, και για επιπλέον μετοχές (μετά τις εγγραφές των υφισταμένων μετόχων) σύμφωνα με την μετοχική της αναλογία, και

(Β) εντός της από 18.10.2000 Συμφωνίας-Πλαίσιο Στρατηγικής Συνεργασίας, η Credit Agricole επιθυμεί να προσφερθούν σε αυτήν τυχόν αδιάθετες μετοχές μετά την ενάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και υπερεγγραφής των υφισταμένων μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.

Αναφορικά με τα ανωτέρω η Εμπορική Τράπεζα διευκρινίζει ότι:

Όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο 4.3.1 του από 10 Νοεμβρίου 2005 Ενημερωτικού Δελτίου, σε συνδυασμό με το Κεφάλαιο 2.4 Εγγυημένη Κάλυψη του από 2 Δεκεμβρίου 2005 Συμπληρώματος, τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν στην περίπτωση που οι παλαιοί μέτοχοι δεν ενασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης και προεγγραφής, θα διατεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, κατά την κρίση του σύμφωνα με τον Κωδ.Ν. 2190/1920 (άρθρο 13 παρ.5)”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v