Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν θα πάρουν φέτος μπόνους!

Τον μήνα Δεκέμβριο οι διοικήσεις των εταιριών αρχίζουν να σκέφτονται αν θα πρέπει να δώσουν μπόνους στα στελέχη τους. Φανταζόμαστε ότι στη μοναδική ελληνική εταιρία που η λέξη μπόνους θα πρέπει να είναι απαγορευμένη λέξη είναι η Τράπεζα της Ελλάδος! Με τον χρυσό να έχει ξεπεράσει τα 500 δολάρια την ουγκιά και την Ελλάδος να έχει πουλήσει 20 τόνους το 2003, προς περίπου 320 δολάρια την ουγκιά, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να δείξουν τη θλίψη και την οδύνη τους...

Δεν θα πάρουν φέτος μπόνους!
Τον μήνα Δεκέμβριο οι διοικήσεις των εταιριών αρχίζουν να σκέφτονται αν θα πρέπει να δώσουν μπόνους στα στελέχη τους.

Φανταζόμαστε ότι στη μοναδική ελληνική εταιρία που η λέξη μπόνους θα πρέπει να είναι απαγορευμένη λέξη είναι η Τράπεζα της Ελλάδος! Με τον χρυσό να έχει ξεπεράσει τα 500 δολάρια την ουγκιά και την Ελλάδος να έχει πουλήσει 20 τόνους το 2003, προς περίπου 320 δολάρια την ουγκιά, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να δείξουν τη θλίψη και την οδύνη τους...

Δεν είναι άδικο να τους κρίνουμε έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια; Όχι! Διότι τότε μας είπαν ότι πούλησαν τους 20 τόνους από τους 147 συνολικά τόνους χρυσού που διέθετε η χώρα για να έχουν έσοδα από τόκους.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος: ”Αποφασίστηκε να πουληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2%-4%, έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό”.

Τα στελέχη μιας εταιρίας κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η δουλειά του διαχειριστή είναι να βγάζει κέρδη και γι’ αυτό πληρώνεται αδρά. Όταν ο διαχειριστής δεν καταφέρει να φέρει σε πέρας το έργο του, τότε κρίνεται αποτυχημένος. Ανεξάρτητα από τις συγκυρίες.

Όπως καρπώνεται τις επιτυχίες, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρεώνεται και τις αποτυχίες. Αυτά συμβαίνουν σε μία ιδιωτική εταιρία. Φανταζόμαστε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος, μία κρατική εταιρία, τα πράγματα θα είναι πιο αυστηρά.

Γι’ αυτό και αναρωτιόμαστε αν τα στελέχη της θα πάρουν φέτος κάποια αύξηση ή κάποιο μπόνους. Διότι αν δούλευαν σε ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έπαιρναν σεντς. Και γι’ αυτό θα ήσαν ιδιαίτερα ευτυχείς, θεωρώντας ότι έχουν πέσει στα ”μαλακά”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v