Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο στις πιέσεις ο ΟΠΑΠ

Μόνος του ο ΟΠΑΠ ”κρατά” τον FTSE 20. Μικρής μεν έκτασης οι ρευστοποιήσεις, λόγω της κατοχύρωσης κερδών, με εμφανή όμως τη διάθεση αναμονής εν όψει των αναμενόμενων αλλαγών στο καθεστώς λειτουργίας και ωραρίου στη Μεσαία – Μικρή Κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο ΟΠΑΠ μόνος του (1,90%) περιορίζει τις απώλειες για τον FTSE 20 στο -0,46%. Ανάλογη είναι η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη (-0,43%), με τις συναλλαγές όμως να διαμορφώνονται σε χαμηλότερο απ’ ό,τι στις τελευταίες συνεδριάσεις επίπεδο.

Στις πέντε βασικές τραπεζικές μετοχές, σε Cosmote, αλλά και σε Τιτάν, Motoroil και Αγροτική οι συναλλαγές (δηλαδή η προσφορά) παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.

Βέβαια η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με ενισχυμένες σταδιακά μετά τις 14:00 τις συναλλαγές σε μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Μαΐλλης αντιδρά προς τα 3,26 ευρώ, συνεχίζεται η άνοδος των θυγατρικών της Βιοχάλκο, το Αλουμίνιο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 23 ευρώ, ενώ κερδίζουν έδαφος οι Εγνατία, Altec, Byte (με περισσότερες των 100 χιλ. τεμαχίων συναλλαγές), ΑΕΓΕΚ, ΑΤΤΙΚΑΤ, Βιοτέρ και Νεοχημική (5,20 ευρώ), Sanyo (0,91 ευρώ) και ΛΑΝΕΤ (1,15 ευρώ).

Το κλίμα στην αγορά είναι όπως λίγο πολύ αναμενόταν, δηλαδή διορθωτικό, λόγω των ρευστοποιήσεων για κατοχύρωση υπεραξιών, αλλά και της διάθεσης αναμονής που υπάρχει μεταξύ αρκετών ”παικτών” δεδομένων των προεξοφλούμενων αλλαγών στο ωράριο και τη λειτουργία των μετοχών της Μεσαίας – Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Αλλωστε η αγορά εξισορροπεί και επιχειρείται αφομοίωση τιμών, που διαμορφώνονται σε υψηλά έτους και για ορισμένους δείκτες σε μέγιστα 4ετίας - 5ετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v