Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή μερική κατοχύρωση κερδών

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο της αποκόμισης κερδών οι αναλυτές στην πρωινή τους αναφορά, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται (και) η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς. Σε μετοχές εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με αυξημένες τελευταία συναλλαγές επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη θετική ψυχολογία της αγοράς αναφέρεται η Marfin Analysis στο πρωινό της report, στα ισχυρά κέρδη των Τιτάν, ΟΠΑΠ και Motor Oil επικεντρώνεται η Εγνατία Finance, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο αποκόμισης κερδών, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και η Σίγμα Securities.

Το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια είναι ελαφρώς πτωτικό, με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν ξεκινήσει με διόρθωση μέχρι και 0,59% (στη Φρανκφούρτη) και τη βραχυπρόθεσμη τάση να εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη στάση που θα τηρήσουν οι ξένοι επενδυτές.

Κατά την εκτίμησή μας, οι ξένοι θα πρέπει να ολοκληρώνουν (εάν δεν ολοκλήρωσαν χθες) τον πρώτο κύκλο επιθετικών αγορών τους σε μετοχές εταιριών όπως οι ΟΠΑΠ, Τιτάν και Motor Oil, τηρώντας παράλληλα στάση αναμονής για τον τραπεζικό κλάδο.

Πιθανότατα η βραχυπρόθεσμη τάση, και αναφερόμαστε στη σημερινή συνεδρίαση, να ”δοκιμαστεί” λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μεταβάλλεται η φορά των βασικών δεικτών και μετοχών.

Το ενδεχόμενο μικρής, πιθανώς ενδοσυνεδριακής διόρθωσης, είναι ανοιχτό. Ακόμη και σε αυτήν, όμως, την περίπτωση η επιχειρούμενη εδώ και καιρό και αρκούντως αποτελεσματική ”μόχλευση” μετοχών εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης μπορεί να έχει συνέχεια.

Σε αυτή την περίπτωση, για μετοχές εταιριών με αυξημένη τις τελευταίες συνεδριάσεις εμπορευσιμότητα μπορεί να έχει συνέχεια.

Αυξημένες συναλλαγές, για παράδειγμα, σημειώνονται τελευταία στις μετοχές των Attica Group, Ρόκα, Φουρλή, θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, στην Άκτωρ, αλλά και στις S&B, Γερμανός, Chipita, Εθνική Ασφαλιστική και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v