Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η τιτλοποίηση, η εικόνα των εξαγωγών, η αντίθεση του ΣΕΒ στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, οι αντιδράσεις των γαλακτοβιομηχανιών σχετικά με τον χειρισμό στο θέμα της σήμανσης στο γάλα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η τιτλοποίηση, η εικόνα των εξαγωγών, η αντίθεση του ΣΕΒ στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, οι αντιδράσεις των γαλακτοβιομηχανιών σχετικά με τον χειρισμό στο θέμα της σήμανσης στο γάλα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Τιτλοποίηση: Εγκαταλείπεται η τιτλοποίηση επισημαίνει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία ”ναυάγησαν” οι τιτλοποιήσεις ληξιπρόθεσμων χρεών και πλέον η δημοσιονομική εξυγίανση, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ, προχωρεί χωρίς τα συγκεκριμένα έσοδα.

ΣΕΒ: Για ρήγμα στις σχέσεις της βιομηχανίας με την κυβέρνηση κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι βιομήχανοι τροφίμων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαπομπεύει την επιχειρηματικότητα, ενώ χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ ”άδειασε” την κυβέρνηση, ζητώντας να αποσύρει το επίμαχο άρθρο 14 από το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ.

Εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος για το νομοσχέδιο των ΔΕΚΟ με φόντο την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 14 Δεκεμβρίου, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Νέο πλήγμα αποτελούν για την κυβέρνηση οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου επισημαίνουν Τα Νέα που συμπληρώνουν πως ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε την απόσυρση του άρθρου του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ με το οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΔΕΚΑ: Μια ακόμη προεκλογική σημαία, του χρηματιστηριακού σκανδάλου, υπεστάλη χθες με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, το οποίο ομοφώνως αθώωσε τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΔΕΚΑ, τονίζει Το Βήμα.

Η κοροϊδία για το έγκλημα στο Χ.Α. συνεχίζεται σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που επισημαίνει ότι απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι της ΔΕΚΑ λόγω παραγραφής.

Εξαγωγές: Σε διαρκή άνοδο βρίσκονται οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων τους τελευταίες μήνες αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία επικαλούμενη στοιχεία της ΕΣΥΕ σημειώνει ότι η αξία των εξαγωγών τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 10,5%.

Ξένοι θεσμικοί: Οι ξένοι θεσμικοί μείωσαν στο 44,3% (από 46,1%) τη συμμετοχή τους στον FTSE-20, αλλά αύξησαν τις θέσεις τους στον FTSE-40 κατά περίπου 8 μονάδες, σημειώνει η Ημερησία.

Σε αλλοδαπούς βρίσκεται το 39,6% της κεφαλαιοποίησης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Την επαναφορά όλων των μετοχών του Χ.Α. στην 5ωρη διαπραγμάτευση θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Μωραϊτάκης, από τον πρόεδρο του Χ.Α., κ. Καπράλο, σε συνάντησή του την προσεχή Δευτέρα, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζες: Διεργασίες συντελούνται στον τραπεζικό χώρο σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι οι τράπεζες παίρνουν θέσεις εν όψει των μεγάλων ανακατατάξεων που κυοφορούνται στον κλάδο, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι οι Εθνική και Πειραιώς πραγματοποιούν στρατηγικές κινήσεις.

Γαλακτοβιομηχανία: Καταρρέει το εύρημα που χρησιμοποιούν οι γαλακτοβιομηχανίες χαρακτηρίζοντας ελληνικό όλο το γάλα που διαθέτουν στην αγορά, επισημαίνει η Καθημερινή.

Για πολιτική σκοπιμότητα επιμένουν να κάνουν λόγο οι γαλακτοβιομηχανίες και κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι ήταν επικοινωνιακός ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της αλλαγής της σήμανσης στις συσκευασίες γάλακτος, αναφέρει το Κέρδος.

Δάνεια: Η ανασφάλεια που δημιουργεί στα νοικοκυριά η προοπτική αύξησης των επιτοκίων αξιοποιείται από τις τράπεζες, οι οποίες προωθούν πλέον στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου, με ελκυστικά και χαμηλότερα από πριν επιτόκια, αναφέρει η Καθημερινή.

Ελληνικά Νοικοκυριά: Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, καθώς πέραν της ασφυξίας που δημιουργούν ο υπέρογκος δανεισμός και η αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών τους, αντιμετωπίζουν τελευταία και τις κατασχέσεις της εφορίας για χρέη που μόλις υπερβαίνουν τα 150 ευρώ, τονίζει το Κέρδος.

Μυτιληναίος: Οι τρόποι απευθείας ανάθεσης, που κωδικοποιεί το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, παραπέμπουν ευθέως στην ΕΛΒΟ, που διοικείται από τον επιχειρηματία κ. Ευ. Μυτιληναίο, κατήγγειλε χθες στη Βουλή των Ελλήνων ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Χθες η ΔΕΗ, παραβιάζοντας τη συνήθεια των λιτών ανακοινώσεων, υποχρεώθηκε με δελτίο Τύπου να προβεί σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον εξελισσόμενο –ακόμα– διαγωνισμό για το έργο του Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων για τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία παράλληλα συμπληρώνει πως με πλούσια ατζέντα θεμάτων συνέρχεται σήμερα σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Marfin: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως εκτιμάται ότι η αύξηση μετοχικού έχει καλυφθεί κατά περισσότερο από δύο φορές.

Αστήρ: Η Starwood, η Marriott, η Intercontinental και η Accor είναι οι αλυσίδες που θα υποβάλουν προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σημειώνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v