Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για την κίνηση της Credit Agricole

Επιφυλακτικές ως προς την πρόθεση της Credit Agricole να παραμείνει στην Εμπορική εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές, παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις των Γάλλων για συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου της, αλλά και για απορρόφηση των αδιαθέτων.

Οι αναλυτές για την κίνηση της Credit Agricole
Με την τρέχουσα συμμετοχή της των 15 ευρώ ανά μετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, η Credit Agricole δεν αποκλείεται τελικά να αποσυρθεί από την ελληνική τράπεζα, παρά τα όσα εξήγγειλε χθες, επισημαίνει στο πρωινό της report η Eurobank Securities.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αποεπένδυση της Credit Agricole από την Εμπορική θα μπορούσε να γίνει σε συνδυασμό με πώληση ποσοστού από το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance χαρακτηρίζει την εξέλιξη αναμενόμενη, ”παρά τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Credit Agricole δεν επρόκειτο να λάβει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου”.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ”ενδιαφέρον” το ότι η γαλλική τράπεζα εξέφρασε την πρόθεση να αγοράσει και τα αδιάθετα, ενώ επισημαίνει πως η ορατότητα της Credit Agricole σχετικά με το μέλλον της συμμετοχής της στην Εμπορική παραμένει χαμηλή.

Κατά τη Σίγμα, η πρόθεση της Credit Agricole να αγοράσει και τα αδιάθετα της αύξησης ίσως αποτελεί απόδειξη στρατηγικής πρόθεσης των Γάλλων για παραμονή τους στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v