Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η διολίσθηση, το ενδιαφέρον στα επιμέρους

Η πτωτική φορά που έχει διαμορφωθεί από Νέα Υόρκη μέχρι Φραγκφούρτη θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και τη Σοφοκλέους. Σε μετοχές της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20 και σε επιμέρους τίτλους όπου τρέχουν οι εξελίξεις εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον και υπεραποδόσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί από ιστορικά στελέχη του τραπεζικού κλάδου σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής, της Εθνικής, αλλά και των μεσαίων τραπεζών, με επίκεντρο τη Marfin, αποτελούν την ισχυρότερη ένδειξη για τον κλάδο- πρωταγωνιστή και της επόμενης χρονιάς.

Άλλωστε, σχετικά πρόσφατα ο Lex -μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων του Ft.Com, με τον οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά το euro2day.gr– αναφερόταν ακριβώς σε αυτή την προοπτική του τραπεζικού κλάδου της χώρας μας.

Όλα αυτά σε μεγάλο βαθμό δικαιολογούν την επιμονή και εμμονή των ξένων που τοποθετούνται ακόμη και αυτή την περίοδο σε υψηλές τιμές 4ετίας – 5ετίας.

Αναμφίβολα οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής και της Marfin είναι αυτές που βραχυμεσοπρόθεσμα θα αποτελέσουν τα ”κλειδιά” των πρώτων κινήσεων.

Βραχυπρόθεσμα, όμως, η αγορά δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί και σήμερα, καθώς η τάση παραμένει πτωτική από Νέα Υόρκη μέχρι και Φραγκφούρτη, με ορισμένους ξένους και αρκετούς Έλληνες να κατοχυρώνουν θέσεις και κέρδη.

Κατά συνέπεια και σήμερα ζητούμενη είναι η ήπιων τόνων διολίσθηση των βασικών δεικτών, με πιθανή την υπεραπόδοση τίτλων της δεύτερης κατηγορίας του FTSE-20 που θα αντισταθμίσουν την προσφορά σε τραπεζικούς.

Επιμέρους μετοχές που για διαφορετικούς και διάφορους λόγους μπορούν να κινηθούν υψηλότερα (Βιοχάλκο και θυγατρικές, Ρόκας, Info-Quest, Altec, Πλαστικά Θράκης, Marfin Group, Φουρλής κ.ά.) εκτιμάται πως θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος όσων δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία.

ΣΗΜ.: Συνυπογράφουμε απόλυτα και με εγκαρδιότητα το σημερινό Εγερτήριο του φίλου Θανάση Μαυρίδη. Πράγματι η... διορατικότητα της ΤτΕ θα πρέπει να αποτελεί... πανευρωπαϊκό επίτευγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v