Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η κριτική από την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις των έργων του Γ’ ΚΠΣ, η εικόνα του τραπεζικού συστήματος, οι προθέσεις της Credit Agricole για την αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, αλλά και η ζήτηση για εορτοδάνεια είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η κριτική από την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις των έργων του Γ’ ΚΠΣ, η εικόνα του τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση των εξαγωγών, οι προθέσεις της Credit Agricole για την αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, αλλά και η ζήτηση για εορτοδάνεια είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Δημοσκόπηση: Μηνύματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυβέρνηση αναδεικνύει το βαρόμετρο της VPRC, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3, αναφέρει η Καθημερινή, που σημειώνει ότι η πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου καταγράφει υποχώρηση της κυβερνώσας παράταξης και για πρώτη φορά ανεπαίσθητα κέρδη για το ΠΑΣΟΚ.

Αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο δηλώνει ο πρωθυπουργός, αλλά φουντώνει η δυσαρέσκεια των πολιτών σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

ΚΠΣ: Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν χθες οι εκπρόσωποι της Κομισιόν για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων του Γ΄ ΚΠΣ επισημαίνει η Ημερησία.

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα της υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ σύμφωνα με την Εξπρές, που κάνει λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια διάσωσης 800 εκατ. ευρώ.

Εξαγωγές: Το σύνθημα για πανεθνική προσπάθεια ενίσχυσης των εξαγωγών, έξω από πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, έδωσε χθες η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία κατά την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγές, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Θέμα ωραρίου, αλλά και υπεράριθμου προσωπικού έθεσαν οι τραπεζίτες στο συνέδριο Banking Forum του ”Economist” αναφέρει η Ημερησία, συμπληρώνοντας πως ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γ. Κωστόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για ριζικές αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη.

Τα ζητήματα του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών και του αριθμού των υπαλλήλων τους άνοιξε χθες ο πρόεδρος της Alpha Bank, εντοπίζοντας δυσκολίες προσαρμογής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα νέα δεδομένα της αγοράς, επισημαίνει Το Βήμα.

”Σκόπελο” αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στο πλαίσιο των στρατηγικών τους σχεδίων για περαιτέρω μεγέθυνση στην ελληνική αγορά, όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα τα γνωστά διαρθρωτικά προβλήματα (Ασφαλιστικό, Εργασιακό), που ”φρενάρουν” τις όποιες πρωτοβουλίες συγχώνευσης, τονίζει το Κέρδος.

Τηλεπικοινωνίες: Ο ιδιωτικός ΟΤΕ ήταν μέχρι πριν από λίγο όνειρο θερινής νυκτός. Τώρα που ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Naguib Sawiris δήλωσε ότι προτίθεται να δώσει το ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει την TIM Hellas, είναι βέβαιο ότι κάποιοι ένιωσαν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες Λιάπη για τις αδυναμίες του ΟΤΕ.

Εορτοδάνεια: Πρωτοφανής είναι η ζήτηση για εορτοδάνεια και πιστωτικές κάρτες το τελευταίο διάστημα, καθώς καθημερινά κατατίθενται στις τράπεζες 5.000 αιτήσεις, σημειώνουν Τα Νέα, προσθέτοντας ότι ο υπερδανεισμός των νοικοκυριών έχει ”χτυπήσει κόκκινο”, καθώς 200.000 δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ενέργεια: Στη δημοσιότητα θα δοθούν για διαβούλευση, τις επόμενες ημέρες, οι όροι του διαγωνισμού για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής 900 MW, ενώ έντονοι ενδοιασμοί διατυπώνονται για τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, αναφέρει το Κέρδος.

Blue Chips: Τα αποτελέσματα των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν εντυπωσιάζουν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αν και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων για τις 20 εταιρίες του δείκτη αυξήθηκαν με ρυθμό της τάξεως του 10,51% έναντι 26,21% στο εξάμηνο του έτους, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εμπορική: Η Credit Agricole με επιστολή της στη διοίκηση της Εμπορικής δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, και μάλιστα ζητά να αγοράσει και τυχόν αδιάθετες μετοχές, αναφέρει η Ημερησία.

Η Credit Agricole όχι μόνο θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, αλλά ζητεί να καλύψει και τυχόν αδιάθετες μετοχές σε περίπτωση που οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν ασκήσουν τα δικαιώματά τους, αναφέρει Το Βήμα.

Marfin Bank: Νέα εξαγορά τράπεζας σχεδιάζει η Marfin Bank, με 400 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια στα ταμεία της, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΛΒΟ: Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνει η εν όψει ιδιωτικοποίησης διαγραφή των χρεών της ΕΛΒΟ το 1999, καθώς οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι, τουλάχιστον εν μέρει, αυτή η διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών ύψους 3,3 εκατ. ευρώ αποτέλεσε παράνομη κρατική ενίσχυση προς την εταιρία, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΣΕ: Για διοικητικούς εκτροχιασμούς στον ΟΣΕ κάνει λόγο η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία κορυφώνονται τις τελευταίες ώρες σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ συνθήκες πλήρους εκτροχιασμού.

ΑΕΓΕΚ: Σε καλό δρόμο βρίσκεται το ομολογιακό της ΑΕΓΕΚ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v