Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Τιμή-στόχος τα 10,6 ευρώ από Deutsche Bank

Κάλυψη για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ ξεκινάει η Deutsche Bank με έκθεσή της (8 Δεκεμβρίου) όπου θέτει την τιμή-στόχο στα 10,6 ευρώ, συνιστώντας παράλληλα ”buy”. Με βάση τις εκτιμήσεις του ξένου οίκου η μετοχή της ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΜΕΤΚΑ: Τιμή-στόχος τα 10,6 ευρώ από Deutsche Bank
Κάλυψη για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ ξεκινάει η Deutsche Bank με έκθεσή της (8 Δεκεμβρίου) όπου θέτει την τιμή-στόχο στα 10,6 ευρώ, συνιστώντας παράλληλα ”buy” για τη μετοχή της εταιρίας.

Η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (8 Δεκεμβρίου) στα 8,48 ευρώ.

Με βάση τις προβλέψεις της Deutsche Bank η μετοχή της ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

H Deutsche Bank αναφέρει ότι η ΜΕΤΚΑ κατέχει εξέχουσα θέση στην αγορά όπου δραστηριοποιείται, επισημαίνοντας ότι θα επωφεληθεί αφενός από την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας και αφετέρου από την ανανέωση των έργων ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας την περίοδο 2006 – 2008.

Την ίδια στιγμή η εταιρία προτίθεται να ”χτυπήσει” μερίδια αγοράς στην Αναδυόμενη Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της ΜΕΤΚΑ υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενισχυμένο από την αύξηση της ζήτησης όσον αφορά στις επενδύσεις, σε εγχώριο επίπεδο, της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες περιλαμβάνουν και έργα ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Από το 2007 και μετά η ΜΕΤΚΑ προτίθεται να εκμεταλλευτεί τις επενδύσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Αναδυόμενη Ευρώπη, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μέση ετήσια αύξηση των EBITDA της τάξης του 53% για την περίοδο 2004 – 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v