Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα... βάσει σχεδίου

Η Εμπορική κερδίζει, μέχρι στιγμής, τις εντυπώσεις από τον τραπεζικό κλάδο. Η αγορά, αφού αρχικά επιβεβαιώθηκαν οι στηρίξεις με μικρή διόρθωση μέχρι τις 3.495,5 μονάδες, αντέδρασε στη συνέχεια με συναλλαγές περισσότερες από χθες. Στο περίπου 1,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα των 3.500 μονάδων ξεκίνησε η συνεδρίαση, για να ανακάμψει ύστερα από περίπου 10’ προς τα υψηλά των 3.520 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Αυτό γιατί η διαμόρφωση του FTSE-20 στις 1.939,3 μονάδες έφερε αρχικά τον Γενικό Δείκτη στις 3.495,5 μονάδες, με την Εθνική να ξεκινά από τα 34,10 ευρώ, την Alpha Bank από τα 24,96 ευρώ και τη Eurobank από τα 26,42 ευρώ.

Η μετοχή της Εμπορικής αρχικά διαμορφώθηκε στα 23,96 ευρώ, πολύ γρήγορα όμως με αυξημένες συναλλαγές -καθώς οι αγοραστές βγήκαν ψηλά προς τα 24,50 ευρώ- έφτασε να κερδίζει μέχρι και 1%.

Εύλογα η μετοχή της Εμπορικής, λόγω των εξελίξεων, αποτελεί το ”κλειδί” της βραχυπρόθεσμης τάσης κατ’ αρχάς για τον τραπεζικό κλάδο.

Μετά τα πρώτα 15-20’ της συνεδρίασης διαμορφώθηκε θετικά και η σχέση ανοδικών/πτωτικών στο περίπου 1,5 προς 1, καθώς αντέδρασαν μετοχές εταιριών όπως ο Ρόκας, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και η Βιοχάλκο, Info-Quest, Chipita (μετά το χθεσινό ”άδειασμα”), Τιτάν, Ηρακλής, ΕΛΠΕ, Intracom, Άκτωρ και Lamda Development.

Ανοδικά διαμορφώνεται στα 6,10 ευρώ η μετοχή της Αστήρ Παλλάς, καθώς η διοίκησή της επέλεξε τους τέσσερις επικρατέστερους (Starwood, Marriott, Accor και Intercontinental) για την τελευταία φάση του διαγωνισμού, όπου πλέον θα πρέπει να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές.

Αγοραστές εμφανίζονται προς τα 23,90 ευρώ της Coca Cola μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις σε κεντρικό επίπεδο (δες σχετικό θέμα), στα 23 ευρώ διαμορφώνεται το Αλουμίνιον της Ελλάδος και στα 8,56 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς κρίνεται ικανοποιητική, καθώς αρχικά επιβεβαιώθηκε η στήριξη βασικών δεικτών, απορροφήθηκε η προσφορά, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές περίπου 12-14 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια αντέδρασαν τίτλοι εισηγμένων που βρίσκονται σε φάση ”μόχλευσης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v