Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες εξαγορές από Coca-Cola με συμμετοχή από 3Ε

Περαιτέρω εξαγορές εξετάζει η The Coca Cola Company, με την Coca Cola 3Ε να συμμετέχει ενδεχομένως σε ορισμένες εξ αυτών, ενώ η διοίκηση του αμερικανικού ομίλου κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές αναφέρθηκε στις προβλέψεις της και για τις περιοχές εκείνες όπου έχει παρουσία και η Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως.

Νέες εξαγορές από Coca-Cola με συμμετοχή από 3Ε
Νέες εξαγορές εξετάζει η The Coca - Cola Company, η οποία προβλέπει ότι θα συνεχίσει να καταγράφει υψηλό μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στα κέρδη τα ερχόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, αύξηση 3%-4% στον όγκο των πωλήσεων, 6%-8% στα λειτουργικά έσοδα και υψηλό μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στα κέρδη ανά μετοχή προβλέπει η διοίκηση της The Coca - Cola Company, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (7 Δεκεμβρίου) παρουσίασης σε αναλυτές.

Σχετικά με τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η Coca Cola 3E, η Εγνατία Finance αναφέρει (στο πρωινό της report με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου) ότι η διοίκηση της The Coca – Cola Company σημείωσε ότι αναμένεται αύξηση 3%-4% στον όγκο των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά και άνοδος 6%-8% στα λειτουργικά κέρδη.

Για την αγορά της Αφρικής αναμένεται ενίσχυση της τάξης του 4%-5% όσον αφορά στον όγκο των πωλήσεων και 9%–11% στα λειτουργικά κέρδη.

Στην αγορά της Βόρειας Αφρικής και της Ευρασίας αναμένεται αύξηση 7%-8% στον όγκο των πωλήσεων και 4%-6% στα λειτουργικά κέρδη.

Εξάλλου, η διοίκηση της The Coca Cola Company αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 2% για την περίοδο 2003–2008 για τα ανθρακούχα αναψυκτικά, ενώ για τα μη ανθρακούχα, εξαιρουμένου του νερού, προβλέπει μέση ετήσια αύξηση 3% για την περίοδο 2003-2008.

Η αγορά του νερού αναμένεται την ίδια περίοδο να αυξηθεί κατά 7%.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η The Coca-Cola Company εξετάζει περαιτέρω εξαγορές, με την Coca Cola 3Ε να συμμετέχει λογικά σε ορισμένες εξ αυτών.

Παράλληλα και όσον αφορά στις πρώτες ύλες, η διοίκηση της The Coca–Cola Company ανέφερε ότι δεν αναμένει σημαντικές αυξήσεις, ενώ η Εγνατία Finance συμπληρώνει σχετικά πως πιθανές αυξήσεις από τη μητρική εταιρία δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα κέρδη της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v